Scriitorul Salman Rushdie, atacat și înjunghiat la un eveniment din New York. Cine ar fi cerut asasinarea sa

Scriitorul Salman Rushdie, atacat și înjunghiat la un eveniment din New York. Cine ar fi cerut asasinarea sa
Scriitorul Salman Rushdie a fost injunghiat la un eveniment

Clipe îngrozitoare pentru Salman Rushdie. Scriitorul de 75 de ani a fost atacat la un eveniment din orașul american New York, iar agresorii l-ar fi înjunghiat fără milă. Autorul ar fi primit multe ameninţări cu moartea după ce a scris volumul „Versetele satanice”.

Autorul Salman Rushdie, înjunghiat pe scena unui eveniment din New York

Conform celor de la Daily Mail, poliţia statului New York a anunţat că scriitorul Salman Rushdie ar fi fost înjunghiat și atacat, în mijlocul unui eveniment cultural din New York.

Autorul a fost transportat cu avionul la spital, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în gât pe scenă, în timp ce se pregătea să țină un discurs în statul New York.

Bărbatul în vârstă de 75 de ani a fost agresat în dimneața zilei de vineri, 12 august, pe scena de la CHQ 2022 din Chautauqua, lângă Buffalo, la o conferință despre scriitorii aflați în exil și libertatea acestora de exprimare.

Martorii oculari susțin că atacatorul lui Salman Rushdie a coboarât de pe scenă și a fost reținut de polițiști imediat după ce l-ar fi înjunghiat pe celebrul scriitor de 15 ori. Oamenii s-au grăbit să-l ajute pe autor.

Acesta a fost transportat de urgență, cu o ambulanță aeriană, la un spital din zonă. Momentan nu se știe care este starea lui de sănătate. Un martor a declarat pentru New York Times că Rushdie a fost înjunghiat de „de mai multe ori” și a zăcut într-o baltă de propriul său sânge.

Atât Linda, soția scriitorului, cât și Zafar, fiul acestuia în vârstă de 42 de ani, sunt speriați de ce ar putea păți controversatul autor.

„Oamenii spuneau: „Are puls, are puls, are puls.”, a spus speriată soția lui Salman Rushdie, potrivit Daily Mail.

Ce amenințări cu moartea a primit scriitorul

Un purtător de cuvânt al instituției Chautauqua a adăugat:

„Ne confruntăm cu o situație de urgență. Nu pot împărtăși alte detalii în acest moment. Autorul a fost primit rangul de cavaler în 2007 în Marea Britanie pentru servicii aduse literaturii de către prietenul său Tony Blair.

În urmă cu ceva timp, scriitorul a primit amenințări cu moartea pentru publicarea volumului său „Versurile Satanice”, în care cârcotașii susțin că autorul l-ar fi insultat pe profetul Mahomed și cartea sfântă a Coranului.

Cartea respectivă a dus la declanșarea unui război cultural în 1988 în Marea Britanie, cu oameni care au protestat arzând zeci de mii de cărți. Pakistan a interzis volumul, iar Salman Rushdie ar fi primit și o condamnare la moarte din partea iranianului Khomeini în februarie 1989.