Școlile și grădinițele s-au redeschis. Decizia curajoasă luată de vecinii noștri

Școlile și grădinițele s-au redeschis. Decizia curajoasă luată de vecinii noștri
Buldarii redeschid scolile si gradinitele

Școlile și grădinițele s-au redeschis. Decizia curajoasă a fost luată de către vecinii noștri. Școlile primare, grădinițele și centrele de îngrijire after-school din Bulgaria s-au redeschis după o lună, ca urmare a numărului scăzut de cazuri de infectări cu COVID-19.

Bulgarii redeschid școlile și grădinițele, Marea Britanie închide totul

Școlile și grădinițele s-au redeschis, nu la noi, ci la vecinii bulgari. Instituțiile preșcolare și școlare s-au redeschis după ce numărul cazurilor de infectări cu coronavirus este în scădere.

Școlile primare, grădinițele și centrele de îngrijire after-school de la vecinii bulgari s-au redeschis după doar o lună, ca urmare a numărului scăzut de cazuri de contaminare cu virusul ucigaș, informează dpa.

Părinții, de acord cu decizia autărităților

Cei mai mulți părinți au fost de părere că elevii din clasele I-IV ar trebui să participe la lecții în școli„, a declarat luni ministrul educației Krasimir Valcev în timp ce vizita o școală primară din capitala Bulgariei, Sofia. Școala este cel mai bun mediu, a mai subliniat ministrul educației bulgar.

De asemenea, în funcție de evoluția situației, restul elevilor până la clasa a XII-a ar putea reveni treptat în sălile de clasă începând cu data de 18 ianuarie. Potrivit informațiilor difuzate de postul public de radio, au existat și câțiva părinți care s-au opus redeschiderii școlilor în plină pandemie de coronavirus.

Marea Britanie a pus lacătul pe țară

Pe de altă parte, în timp ce bulgarii deschid școlile, Marea Britanie închide totul, într-o carantină totală, ca cea din primăvară, ce se va întinde până la jumătatea lunii februarie. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară revenirea la ”lockdown”⁣ în Anglia, pentru a combate răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

Această nouă închidere, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea şcolilor şi trebuie să dureze dacă permit condiţiile, până la jumătatea lunii februarie”, a anunţat Boris Johnson, potrivit AFP.

Pandemia a atins, în Marea Britanie, cel mai grav nivel de la debutul ei

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât în ​​orice moment de la începutul pandemiei”, a transmis Boris Johnson.

Astfel, cetățenii din Marea Britanie îşi vor părăsi locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice, motive medicale, în caz de abuzuri domestice şi deplasare la locul de muncă dacă nu se poate lucra de acasă. În plus, toate magazinele neesențiale și serviciile de îngrijire personală vor fi închise, iar restaurantele pot vinde mancare doar în regim “take away”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI