Când începe școala. Monica Anisie, anunț despre redeschiderea unităților de învățământ

Când începe școala. Monica Anisie, anunț despre redeschiderea unităților de învățământ
Monica Anisie, anunțul oficial despre revenirea elevilor în școli. Ce se întâmplă acum

Şcolile ar putea fi redeschise începând cu data de 1 iunie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va avea discuții cu Monica Anisie, ministrul Educației, despre reânceperea şcolii de către elevi.

Monica Anisie, anunțul oficial despre revenirea elevilor în școli. Ce se întâmplă acum

Elevii ar putea reâncepe şcoala începând cu data de 1 iunie, potrivit unor surse guvernamentale citate de stirileprotv.ro. Întoarcerea elevilor şa şcoală ar urma să se facă treptat și în condiții speciale. Astfel, autorităţile vor urma să asigure măşti pentru toţi elevii, fiind vorba de 3 milioane de elevi.

Este probabil ca începând cu 1 iunie, să se întoarcă la cursuri doar elevii claselor care susţin examenele naţionale în acest an. Adică, elevii de clasa a 8 a şi cei de clasa a 12-a. O altă variantă ar fi aceea a limitarii numărului de elevi în clase. În şcolile cu un singur schimb, elevii unei clase vor fi separaţi, cu scopul să fie mai puţini.

Întrebată cu privire la redeschiderea timpurie a școlilor pentru elevii din anii terminali, Monica Anisie a declarat următoarele: „În cadrul Ministerului Educației, specialiștii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv această variantă, dar din momentul în care noi am suspendat cursurile, ne-am gândit cu precădere la acești elevi care, oricum au emoțiile examenelor care-i așteaptă, și de acea am pregătit pentru ei și lecții online dar și teste de antrenament, și programul Teleșcoala.

Am urmărit în așa fel încât, măsurile pe care Ministerul Educației le-a luat, să conducă la o pregătire continuă a acestor elevi. După cum bine știți, decretul privind starea de urgență din România se va încheia în data de 16 mai, însă așa cum toată lumea știe, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat inițial decizia suspendării cursurilor. Tot acesta ne va spune când este timpul să venim la cursuri, când este momentul în care vom fi în siguranță”.

Preşedintele Klaus Iohannis, discuţii cu Monica Anisie, ministrul Educaţiei

O tură va învîţa dimineața, iar o tură după-amiază. De asemenea, se cauta soluţii şi pentru şcolile care au mai multe schimburi de elevi. Până la finalul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare, plan concret de reâncepere al şcolii urmează să fie anunţat cu toate detaliile.

Discuțiile despre reluarea cursurilor de către elevi este discutată, miercuri, de către președintele Klaus Iohannis și Monica Anisie, la Palatul Cotroceni. „O activitate importantă este cea școlară și voi avea o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației pentru revenirea elevilor la școală. Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Planul va fi prezentat în momentul în care este elaborat în toate detaliile aferente„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban a declarat, de asemenea, că este exclusă posibilitatea înghețării anului școlar.

Noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de înghețare a anului școlar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condițiile posibile, astfel încât elevii, studenții, să încheie anul școlar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat. Sigur, în condițiile în care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Monica Anisie, anunțul oficial despre revenirea elevilor în școli. Ce se întâmplă acum
Monica Anisie, anunțul oficial despre revenirea elevilor în școli. Ce se întâmplă acum. Sursa foto: autismvoice.ro

Preşedintele Kluas Iohannis a declarat că restricţiile de circulaţie ar putea fiu relaxate începând cu data de 15 mai, odată cu expirarea a celei de-a doua ordonanţe de urgenţă. Măsurile vor fi relaxate astfel încât populaţia va putea circula fără declaraţii pe proprie răspundere. De asemenea, după 15 mai, populaţia va putea circula în spaţiile publice şi mijloacele de transport în comun doar purtând măşti de protecţie.