Un secretar de stat în Ministerul Educației a lansat o propunere interesantă privind o eventuală colaborare a instituțiilor de învățământ din România cu stiliști și oameni profesioniști din industria modei. Oficialul a explicat că elevii ar trebui să învețe în școli cum și cu ce să se îmbrace.
„Omul face haina și nu haina pe om”, însă modul în care ne îmbrăcăm spune foarte multe despre cine și cum suntem. Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, este de părere că a te îmbrăca decent și cu gust în perioada prezentă nu este un lucru ușor.
Oficialul din Ministerul Educației a propus, prin intermediul unui mesaj publicat pe platformele sociale, lansarea unei colaborări între instituțiile de învățământ din România și stiliști, pentru ca elevii să învețe tot ce trebuie să știe despre cultura vestimentară.
„Cunoașterea stilurilor de vestimentație facilitează cultivarea adevăratului simț estetic. Moda ne poate oferi doar indicii, însă fiecare individ în parte este cel care decide ce i se potrivește si ce nu ar putea accepta ca stil vestimentar personal.
Drumul spre formarea unei culturi vestimentare deseori e anevoios, fiind un proces continuu de asimilare. Cultura vestimentară este o componentă a lumii moderne și merge în paralel cu celelalte culturi”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educației Florin Lixandru.
Te-ar putea interesa și: Fără pantaloni de trening la şcoală. Cine a interzis elevilor să mai calce îmbrăcaţi aşa la ore
Oficialul a propus promovarea unei culturi vestimentare în rândul elevilor din școlile din România, sub forma unei idei de proiect ce ar putea să fie pusă în aplicare în instituțiile de învățământ, bineînțeles cu sprijinul specialiștilor în domeniu. Florin Lixandru a făcut referire în mesajul său la Adina Buzatu.
Te-ar putea interesa și: Dana Budeanu spune cum trebuie să te îmbraci când stai în casă. ”Poți să dai cu aspiratorul și pe tocuri!”
Mesajul publicat de Florin Lixandru pe platformele sociale a fost bine primit de către părinți. Reacțiile utilizatorilor online au fost majoritar pozitive. Unii au apreciat ideea, explicând că în urmă cu șase decenii așa se proceda la școală. În plus, elevii învățau și ce înseamnă maniere, eleganță și rafinament.
„E o idee bună! Sunt tineri care nu înțeleg sensul eleganței și rafinamentului”/ „Vrem și noi, profesorii, întâlniri cu doamna”/ „O inițiativă lăudabilă! Felicitări!”, sunt doar câteva dintre mesajele publicate de internauți pe Facebook.