Școlile din România care au trecut în online. Localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mie

Școlile din România care au trecut în online. Localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mie
Școlile din România care au trecut în online

Ce școli din România care au trecut în online și în ce localități rata de infectare cu coronavirus a depășit șase la mie. În aceste școli, elevii intră în online, potrivit unui document publicat azi de Ministerul Educației.

Școlile din România care au trecut în online

Este vorba despre școlile din 54 de localități, unde rata de infectare a depășit șase la mia de locuitori. Conform unui document publicat vineri de Ministerul Educaţiei, cea mai mare incidenţă este în Cătina, judeţul Cluj – 12,08. Urmează apoi Ploscoş (Cluj) – 9,66, Şeica Mică (Sibiu) – 9,48, Pojejena (Caraş-Severin) – 9,47, Bârsana (Maramureş) – 9,1 şi Bara (Timiş) – 9,06.

Apoi, 7 localităţi au rata de infectare cu noul coronavirus mai mare de 8 la mie, iar 14 mai mare sau egală cu 7. Mai sunt și alte 21 de localităţii, rata de infectare a trecut de 5 cazuri coronavirus la mia de locuitori. Şcolile din aceste localităţi se închid, însă elevii fac cursuri online.

De menționat este că trecerea la școala online se produce atunci când localitățile trec de pragul 6%, potrivit regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun.

De menționat că numai creșele și grădinițele vor funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

În de 4 ori mai multe localități față de săptămâna trecută, aceste școli o să intra luni, 27 septembrie, în scenariul roșu, online, potrivit listei publicate de Ministerul Educației. Mai exact, sunt 54 de localități cu prag de infectare de peste 6 la mie, față de doar 13 câte erau vinerea trecută.

Bilanț coronavirus 24 septembrie 2021

Bilanţ coronavirus din 24 septembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a indicat că au fost înregistrate 7.116 noi cazuri de coronavirus. Până azi, 24 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.180.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 514 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Tot până azi, 1.093.151 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.116 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 136 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până azi, 36.109 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.09.2021 – 24.09.2021 au fost raportate de către INSP 145 de decese (78 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI