29 sept. 2024 | 16:47

Școli închise acolo unde situația o impune. Ministrul Educației anunță măsuri speciale pentru siguranța elevilor în contextul vremii extreme

News
Școli închise acolo unde situația o impune. Ministrul Educației anunță măsuri speciale pentru siguranța elevilor în contextul vremii extreme

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat un set de măsuri pentru protejarea elevilor și personalului din școli, în contextul vremii nefavorabile.

Ea a subliniat că, acolo unde situația o cere, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru a evita riscurile cauzate de condițiile meteorologice severe.

„Siguranța elevilor și a personalului din școli este prioritară, iar acolo unde vremea extremă generează probleme, activitățile didactice vor fi oprite. Solicit inspectoratelor să fie pregătite să ofere sprijin școlilor afectate,” a transmis ministrul pe rețelele sociale.

Decizia vine în urma prognozelor meteo care anunță vreme extrem de severă, inclusiv ploi torențiale, furtuni și temperaturi scăzute ce pot afecta infrastructura școlară.

Pentru a facilita o comunicare eficientă în caz de urgență, Deca a dispus inspectoratelor școlare să pună la dispoziție, de luni, linii telefonice speciale unde pot fi raportate problemele apărute din cauza condițiilor meteo. De asemenea, școlile au primit instrucțiuni stricte privind monitorizarea infrastructurii și protejarea echipamentelor IT, care trebuie deconectate în caz de pene de curent.

Alerta meteo emisă de ANM avertizează asupra unei scăderi abrupte de temperatură, ploi intense și vânturi puternice, însoțite de lapoviță și ninsoare la altitudini mari, în special în Carpații Orientali și Meridionali.

Meteorologii prognozează o răcire semnificativă a vremii, cu temperaturi care pot scădea cu până la 15 grade în doar câteva ore, marcând un început de toamnă sever pentru întreaga țară.

Şcoli închise în 22 de localităţi, au început evacuări în tot judeţul Galaţi

„Prin hotărâre de CJSU s-a decis ca în 22 de localităţi: Corod, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Vameş (Piscu), Tudor Vladimirescu, Corni, Bereşti, Jorăşti, Băneasa, Târgu-Bujor, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Podoleni (Barcea), Bereşti Meria, Măstăcani, Griviţa şi Suhurlui, să fie suspendate cursurile pentru data de 30 septembrie.

Protejarea vieţilor este prioritatea noastră absolută. Fac apel la toţi cetăţenii să colaboreze cu autorităţile, să respecte indicaţiile primite şi să fie pregătiţi pentru evacuare. Facem acest demers ca măsură preventivă, relocarea din locuinţele aflate în zone cu risc mare de inundaţii fiind cea mai bună soluţie în acest moment. Toate resursele sunt mobilizate pentru a preveni orice pierdere de vieţi omeneşti şi pentru a limita pe cât posibil pagubele materiale. De asemenea, echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, vor continua monitorizarea râurilor şi a zonelor expuse inundaţiilor, fiind pregătite să intervină rapid în cazul producerii unor situaţii critice”, a explicat prefectul judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Orașul din România de unde pleacă toți locuitorii. Zona este superbă, cândva era un important centru industrial, însă oamenii nu mai vor să locuiască aici
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cei mai controversați concurenţi de la Insula iubirii s-au împăcat. Telespectatorii se revoltă
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
BANI mai MULȚI LA PENSIE! CE ADEVERINȚE trebuie DEPUSE de FAPT
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro