09 sept. 2022 | 09:04

Schimbările care vor avea loc în Regatul Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce se întâmplă cu monedele şi bancnotele

News
Schimbările care vor avea loc în Regatul Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce se întâmplă cu monedele şi bancnotele
Schimbările care vor avea loc în Regatul Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Ce schimbări vor avea loc în Regatul Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Monarhul s-a stins din viață joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Cum era de așteptat, Marea Britanie va cunoaște anumite schimbări după trecerea în neființă a Reginei și ascensiunea la tron a fiului său, prințul Charles, acum Charles al III-lea.

Schimbările care vor avea loc în Regatul Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Șapte decenii de domnie a marcat Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, ieri, a închis o importantă pagină de istorie. După ce Regatul Unit va avea un nou monarh, anumite schimbări se vor produce, de la o nouă figură pe timbrele și monede, până la schimbarea versurilor imnului național.

Dacă până acum versurile imnului național al Marii Britanii, care datează, în forma actuală, încă din secolul al XVIII-lea, spuneau: „God Save the Queen”, imnul se va schimba în „God Save the King”.

Potrivit site-ului Familiei Regale Britanice, imnul a devenit proeminent în istoria britanică, după victoria din anul 1745 a prințului Charles Edward Stuart împotriva armatei regelui George al II-lea în Scoția, fiind cântat în teatrele londoneze.

Conform site-ului familiei regale, imnul a devenit proeminent în istoria britanică în contextul sentimentului patriotic fervent de după victoria din 1745 a prinţului Charles Edward Stuart împotriva armatei regelui George al II-lea în Scoţia, şi a fost cântat în teatrele londoneze.

Schimbările care vor avea loc în Regatul Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a

Schimbări și în ce privește monedele și timbrele

Schimbări se remarcă și în ce privește monedele și timbrele. De acum înainte, ele vor reprezenta capul regelui, la fel și bancnotele tipărite. Vechile monede și bancnote vor rămâne însă în circulație, iar treptat, vor fi înlocuite. Și timbrele poștale vor fi schimbate pentru a reprezentat chipul noului rege.

De asemenea, și cifrul regal suferă schimbări. Mai exact, inscripția reginei, „EIIR”, în josul unei reprezentări a Coroanei Sfântului Edward, urmează a fi schimbată.

Acest cifru este reprodus pretutindeni în Marea Britanie, fiind prezent pe aproape orice, de la căsuțe poștale, până la uniforele poliției. Însă cifrul și blazonul regal se vor schimba odată cu încoronarea oficială a noului rege. Noul cifru regal va apărea numai pe noile cutii poștale, iar însemnele reginei vor rămâne pe mii de cutii poștale din Marea Britanie.

Nu în ultimul rând, urmează și schimbări de ordin legal. Astfel, avocații seniori vor putea deveni de acum înainte membri ai Consiliului Regelui și nu ai Consiliului Reginei, precum și alte titluri legale care conțin cuvântul „regină” vor folosi cuvântul „rege”.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Lolrelai de la iUmor a câștigat procesul cu medicul. Rugămintea neașteptată a mamei ei, înainte de a muri
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Lege pentru românii care au casă la curte. Este regulă pentru cei care au ridicat deja gard
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
CUTREMUR în POLITICĂ! PNL a DECIS
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro