Schimbări uriașe la ANAF. Decizia care va afecta foarte mulți români

Schimbări uriașe la ANAF.  Decizia care va afecta foarte mulți români

Mii de români vor fi afectați în urma deciziei luată de Guvern în cursul zilei de marți. Potrivit unui proiect adoptat de Executiv, mulți cetățeni vor rămâne fără locuri de muncă, în cel mai scurt timp.  Anunțul a fost făcut aseară de către Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului. Care este motivul?

Mesajul transmis public marți seara

Spre nefericirea multor angajați din cadrul ANAF, Guvernul României a transmis un proiect de hotărâre pentru a reorganiza organigrama ANAF. Astfel, 2000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă, fapt datorat reducerii a 2000 de posturi din structura ANAF.

Problema reducerii personalului a fost abordată încă din luna ianuarie, discutând despre acest subiect Florin Cîțu, la acel moment ministru al Finanțelor. Acesta afirma atunci că departamentul de statistică va fi în măsură sa analizeze situația actuală a locurilor de muncă și să decidă în cel mai obiectiv mod necesitatea sau nu a unui număr generos de angajați: „În ANAF apare un departament la care ţin foarte mult, un departament de statistică care este ceva pe care cam toate ţările le au. Acolo se va face, de fapt, analiza de risc. Acest lucru îl vor face algoritmi şi statisticieni, nu oameni care cunosc oameni şi au inamici sau prieteni. Reorganizarea ANAF înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură. De asemenea, înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru. Rămâne discuţia despre Vamă, dar şi acolo vor fi schimbări.

În același discurs, Florin Cîțu, susținea că dorește insistent informatizarea ANAF-ului și legarea caselor de marcat la acesta. Din câte explica la începutul anului, toate aceste schimbări, care vor afecta cu siguranță multi români, vor fi realizate pentru o economie mai bună și pentru un control mai mare asupra sistemului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI