Schimbări majore în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Cum arată top 10 și ce averi au

Schimbări majore în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Cum arată top 10 și ce averi au
Schimbari majore in clasamentul celor mai bogati oameni din lume. Cum arata top 10 si ce averi au

Începutul de an i-a surprins pe bogații lumii într-un top 10. Câteva schimbări majore au intervenit în anul 2022, toți strângând averi de peste 100 de miliarde de dolari până la această dată. Cum arată top 10 și ce averi au cei mai bogați oameni ai lumii aflăm în rândurile de mai jos!

Top 10 cei mai bogați oameni din lume

Conform indicelui Bloomberg Billionaires, toți bogații din lume cuprinși într-un top 10 au strâns averi de peste 100 de miliarde de dolari, fiecare, relatează CNBC.

Bill Gates a devenit primul care a depășit suma de 100 de miliarde de dolari încă din 1999. Jeff Bezos, fondatorul Amazon a ajuns la această cifră în anul 2017.

1. Elon Musk: 277 miliarde dolari (+121 miliarde dolari)

Pe primul loc în top, se află CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a devenit cel mai bogat om din lume la început de an 2022. Creșterea averii s-a datorat avansului rapid al producătorului său de automobile electrice. Acţiunile Tesla au crescut cu aproximativ 60% în acest an, iar compania a atins o capitalizare de piaţă de 1 trilion de dolari pentru prima dată în octombrie.

  1. Jeff Bezos: 195 de miliarde de dolari (+5 miliarde de dolari)

Jeff Bezos a reușit să ocupe locul doi. Fondatorul Blue Origin şi Amazon a intrat în 2022 cu 5 miliarde de dolari mai mult decât la începutul anului trecut.

În vârstă de 57 de ani, miliardarul a renunţat la funcţia de CEO al Amazon în iulie 2021 şi se axează pe acțiuni umanitare în cadrul companiei ce îi poartă numele, Bezos Earth Fund.

  1. Bernard Arnault: 176 de miliarde de dolari (+61 de miliarde de dolari)

CEO-ul produselor de lux LVMH, care este compus din mărci precum Louis Vuitton, Christian Dior şi Givenchy a adăugat 61 de miliarde de dolari la averea sa netă în 2021.

  1. Bill Gates: 139 de miliarde de dolari (+7 miliarde de dolari)

Cofondatorul Microsoft a vrut să își împartă averea și oamenilor nevoiași și cauzelor nobile din lume. Prin intermediul companiei lui destinată acțiunilor de caritate, Gates a donat zeci de miliarde de dolari în ultimele decenii. În 2021, Gates a divorţat şi de soţia sa, Melinda French Gates, după 25 de ani de căsnicie.

  1. Larry Page: 130 de miliarde de dolari (+47 de miliarde de dolari)

Cofondatorul Google şi-a mărit averea cu 47 de miliarde de dolari datorită performanţei puternice a Alphabet în 2021. În noiembrie a fost recent desemnată acţiunea Big Tech al anului de către CNBC. Page nu mai este CEO al Alphabet, dar rămâne membru al consiliului.

  1. Mark Zuckerberg: 128 de miliarde de dolari (+24 de miliarde de dolari)

Mark Zuckerberg, în vârstă de 37 de ani este cel mai tânăr membru al topului prezentat în acest articol. Zuckerberg deţine un pachet de 13% din acţiunile Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram care a crescut în valoare cu peste 20% în acest an.

  1. Sergey Brin: 125 de miliarde de dolari (+45 de miliarde de dolari)

Cofondatorul Google și-a crescut averea cu 45 de miliarde de dolari ajungând să atingă pragul de 100 de miliarde de dolari, pentru prima dată. Bărbatul de 48 de ani deţine aproximativ 38 de milioane de acţiuni la Alphabet şi face parte din consiliul companiei.

  1. Steve Ballmer: 122 de miliarde de dolari (+41 de miliarde de dolari)

Mândru posesor al uneia dintre cele mai mari echipe de baschet din lume (Los Angeles Clippers – NBA) este și fostul CEO Microsoft este cu 41 de miliarde de dolari mai bogat, la sfârşitul anului 2021. Acțiunile din cadrul companiei Microsoft au crescut în valoare cu peste 50%.

  1. Larry Ellison: 109 miliarde dolari (+29 miliarde dolari)

Preşedintele şi fondatorul Oracle, Larry Ellison a adăugat 29 de miliarde de dolari la valoarea sa netă datorită câştigurilor firmei sale. În vârstă de 77 de ani, bătrânul se bucură de locul 9 în topul celor mai bogați oameni din lume.

  1. Warren Buffett: 109 miliarde dolari (+21 miliarde dolari)

În vârstă de 91 de ani, Warren Buffett a adăugat 21 de miliarde de dolari la averea sa. Locul 10 îl surprinde cu o avere de 109 miliarde de dolari, iar CEO-ul Berkshire Hathaway dorește să își ofere o mare parte din avere acțiunilor de caritate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI