Schimbări la ANAF: ce trebuie să știi despre cum o să fie modificată Agenția

Schimbări la ANAF: ce trebuie să știi despre cum o să fie modificată Agenția
Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor vrea să schimbe mentalitatea angajaților ANAF și să asigure informatizarea instituției, toate în acest an.

„Cine se va alinia la această schimbare, bine, cine nu, se vor supăra, vor face scandal, mesaje pe internet, pe online”, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor.

În plus, Teodorovici mai vrea ca inspectorii fiscului să desfășoare activități suplimentare, importate din alte instituții, care să ajute mediul economic, adică să aducă venituri în plus la buget. Această reformă se vrea fără însă a risipi resurse financiare sau umane, cel puțin așa își propune Teodorovici.

„Am spus clar, ca şi politică a ANAF-ului, ne vom concentra, fără să risipim resurse financiare şi umane, şi nu numai pe aceste zone mici unde nu acolo este marea corupţie, asta o dată. Doi la mână, vor fi nişte modificări legate de ANAF în sensul de a aduce la Ministerul de Finanţe anumite activităţi care vor ajuta foarte mult mediul economic, chiar şi această funcţie de mediere”.
Eugen Teodorovici

De asemenea, Ministrul Finanțelor a subliniat că vor fi nişte modificări și în ceea ce priveşte și alte activităţi care vor fi aduse la Ministerul Finanţelor, precum funcţia de mediere. Cu alte cuvinte este prevăzută o schimbare radicală și în ceea ce privește relația fiscului cu firmele private.

„Când o companie are o problemă nu contestă tot la ANAF, e clar că ANAF-ul nu va da un alt punct de vedere decât cel pe care l-a dat inițial, şi aici Ministerul îşi va asuma să tranșeze într-un fel sau altul această problemă a unui om de afaceri, este o schimbare radicală şi la care s-a ținut cu ambele mâini, o anumită persoană sau un grup de persoane, pentru că nu vor să dea din mână ce înseamnă putere, asta înseamnă putere pentru sistem”.
Eugen Teodorovici

Sursa: Evz.ro