Schimbări în toate piețele din România. ANPC va face un anunț major

Schimbări în toate piețele din România. ANPC va face un anunț major
Ce schimbări a propus ANPC pentru piețele din România

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului vrea să facă mai multe schimbări în piețe pentru interesul consumatorilor. Un nou proiect de ordin a fost pus în dezbatere publică, iar, dacă acesta va fi aprobat, atunci românii ce frecventează piețele vor avea câteva lucruri noi de observat.

Noi schimbări în piețele din România. Ce a propus ANPC

ANPC a propus mai multe schimbări ce vor avea loc chiar în interiorul piețelor, toate având legătură cu o mai bună informare a consumatorilor. Mai multe informații relevante vor fi expuse în aceste locuri ce sunt preferate de o mulțime de oameni atunci când vine vorba despre cumpărăturile de zi cu zi dacă proiectul va fi aprobat.

Spre exemplu, mijloacele de măsurare trebuie să fie verificate meteorologic , respectând reglementările legale. De asemenea, pentru ca românii să fie mai bine informați, prețul produselor trebuie să fie neapărat afișat, într-un mod vizibil și într-o formă clară.

Românii vor fi mai bine informați. Veștile ce bucură pe toată lumea

Denumirea produselor ce se comercializează va trebui să fie scrisă în limba română, potrivit noului proiect de ordin propus. Pe lângă acest lucru, produsele la care râvnesc românii trebuie să se afle în termen de valabilitate. De asemenea, alimentele ce se strică mai repede dacă nu sunt păstrate în condiții optime, cum ar fi lactatele, produsele din carne, peștele și ouălele se vor comercializa în structuri dotate încât să fie asigurate normele în vigoare și condițiile de depozitare stabilite de producător.

Când vine vorba despre alcool, vinul se va comercializa doar în spații comerciale autorizate, ce vor menține caracteristicile fizico-chimice și organoleptice ale băuturii. Pentru consiliere în domeniul protecției consumatorilor, cei ce doresc trebuie să se adreseze structurii teritoriale ce se află pe raza de funcționare a piețelor, potrivit avocatnet.ro.

Unde vor putea fi observate, de fapt, schimbările din piețe

Informațiile propuse în proiectul de ordin vor fi dezbătute, iar apoi, dacă acestea sunt aprobate, ele vor fi însemnate pe un panou sau un suport de pe care să poată să fie citite cât mai ușor. Administratorul locului se va ocupa de acest aspect important pentru ca toți consumatorii să fie cât mai bine informați.

Vor lipsi, bineînțeles, semnele grafice pentru a nu îi încurca pe oamenii ce vor să se pună la curent cu aceste schimbări. Cât despre locul în care se va găsi panoul dacă noul proiect va fi aprobat de către președintele ANPC, acesta va fi amplasat lângă orarul de funcționare. De asemenea, toate reglementările vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI