13 apr. 2021 | 11:51

Cum trebuie să consumăm fructele, de fapt. Ce greșeală fac foarte mulți români

Sănătate
Cum trebuie să consumăm fructele, de fapt. Ce greșeală fac foarte mulți români
E bine să mâncăm fructe seara, mit sau nu

În dieta fiecăruia dintre noi nu trebuie să lipsească fructele. Cu toate astea există studii care demonstrează că, uneori, mâncăm greșit. Întrebarea firească este dacă este suficient să le consumăm frecvent sau există o modalitate corectă de a mânca fructe? Este bine să mâncăm fructe ca desert imediat după masă, sau seara? Nutriționiștii ne spun care este modalitatea corectă de a mânca fructe.

Modul corect de a mânca fructe

Dacă întrebăm un nutriționist când ar trebui să mâncăm fructe, acesta ne va spune că cel mai bun moment pentru a mânca fructe este  dimineața după un pahar de apă. Consumul de fructe imediat după masă nu este o idee grozavă, deoarece este posibil să nu fie digerat corect. Nici nutrienții nu pot fi absorbiți în mod corespunzător.

”Trebuie să lăsați un decalaj de cel puțin 30 de minute între o masă și o gustare cu fructe. În mod ideal, ar trebui să mănânci fructe cu o oră înainte de masă sau la două ore după, dacă suferi de diabet sau orice altă problemă digestivă, cum ar fi aciditatea.

Acest lucru se datorează faptului că, uneori, diabetul este însoțit de probleme digestive.”, spun nutriționiștii.

O altă întrebare ar fi dacă putem amesteca fructele cu alte alimente. Nutriționiștii spun că putem amesteca fructele cu iaurt sau sare atâta timp cât nu avem probleme digestive, cum ar fi indigestia sau aciditatea.

De asemenea, putem amesteca fructe precum ananas, portocale, pepeni sau rodie cu salate, dacă dorim, în dieta noastră. Nu există nici un rău în amestecul fructelor de pădure și fructelor uscate cu cerealele.

E bine să mâncăm fructe seara, mit sau nu

În general, consumul unei mese complete în orele dinaintea somnului poate întrerupe ciclurile de somn ale unei persoane. Cu toate acestea, atunci când gustăm noaptea, fructele sunt mai puțin susceptibile să interfereze cu somnul, în comparație cu alte alimente, în special alimentele procesate.

Potrivit The National Sleep Foundation, consumul anumitor alimente înainte de culcare poate interfera cu somnul din cauza proceselor digestive ale organismului. Ei recomandă evitarea alimentelor cu zaharuri procesate chiar înainte de culcare. Motivul este că acestea pot determina creșterea și scăderea rapidă a nivelului de energie. Alegerea fructelor proaspete poate fi o opțiune mai bună.

Consumul unei banane înainte de culcare oferă potasiu care poate preveni cârceii la picioare. Includerea fructelor cu magneziu mai ridicat, cum ar fi plantanele, caisele sau curmalele, pot ajuta, de asemenea, la relaxare și la un somn mai bun.

Fructele mâncate după-masa nu fac rău digestiei

De-a lungul timpului, ca și în cazul altor alimente, au apărut mituri când vine vorba de momentul zilei în care putem mânca fructele. Un astfel de mit spune că după-amiaza este cel mai bun moment pentru a mânca fructe. Oare este adevărat sau nu?

Unele surse afirmă că dacă consumăm fructe după-amiaza ne pot oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât consumul de fructe dimineața. Alții spun diferit, susținând că cel mai bun moment este dimineața cu un pahar cu apă.

Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să sugereze cafectarea stării de sănătate dacă vom consuma fructe dimineața sau după-amiaza.Teoria din spatele consumului de fructe după-amiaza se bazează pe ideea, conform căreia, consumul unei gustări bogate în zahăr în această perioadă a zilei perioadă poate crește nivelul zahărului din sânge și „trezi” sistemul digestiv, mai spun specialiștii nutriționiști.

Concluzie

Fructele sunt un aliment sănătos care oferă organismului numeroși nutrienți benefici, inclusiv fibre, vitamine și minerale. Există multe mituri care se referă la cele mai bune momente pentru a mânca fructe. Sunt puține dovezi științifice care să le susțină. Nu există un moment perfect al zilei pentru a mânca fructe.

Majoritatea oamenilor pot asocia fructe cu sau fără masă în orice moment al zilei. Cu toate acestea, oamenii își pot planifica aportul de fructe pentru a contribui la promovarea pierderii în greutate sau la reducerea efectelor asupra nivelului de zahăr din sânge.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Secretul celor mai gustoase sarmale din Bucovina. Ingredientul care le dă gustul aparte
EVZ.ro
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Ar putea fi descalificat. Nu se aștepta la una ca asta
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Mediaflux
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa sezon 10. Mesajul Laurei și al lui Mihai după ce au câștigat Marele Premiu. Ce au transmis cei doi
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro