15 iun. 2022 | 20:56

Schimbări de ultimă oră în Codul Rutier 2022. Nu se vor mai ridica permisele pe loc pentru acește greșeli

News
Schimbări de ultimă oră în Codul Rutier 2022. Nu se vor mai ridica permisele pe loc pentru acește greșeli
Noi schimbări ale Codului Rutier 2022

Codul Rutier a fost modificat de mai multe ori în ultima perioadă. Recent, autoritățile l-au modificat din nou, de data aceasta în favoare șoferilor care depășesc viteza legală cu peste 70 de kilometri la oră în localități.

Noi modificări în Codul Rutier 2022

Parlamentarii au modificat din nou Codul Rutier, de data aceasta în așa fel încât polițiștii nu vor mai putea ridica pe loc permisele șoferilor care depășesc viteza legală cu peste 70 de kilometri pe oră în localități.

„S-a dat posibilitatea ca o faptă dacă totuși s-a întâmplat, să nu agravam situația unor persoane colaterale, cum ar fi familia, copii mici. Cel care conduce ar trebui să-și asume. Copiii din această mașină nu poate să sufere, să aștepte, să stea acolo flămânzi, fără apă. Am permis de conducere de mai mult de 30 de ani, am condus aproximativ două milioane de kilometri, mi s-au întâmplat și lucruri bune, și mai puțin bune, am plătit și amenzi, am avut și permisul suspendat”, a spus Bende Sándor, deputat UDMR, președintele Comisiei de Industrii.

Totodată, șoferii care sunt sancționați în mod repetat că trec pe roșu la semafor, depășesc coloanele, vorbesc la telefon sau nu respectă indicațiile polițistului, nu mai riscă să rămână fără permis timp de șase luni, așa cum era prevăzut în prezent în lege, ci doar trei luni.

De asemenea, cei care depășesc viteza de 120 de kilometri la oră prin orașe, nu mai rămân fără permis pe loc, ci primesc dovadă valabilă 15 zile. Ministrul de Interne a cerut ca aceste modificări să fie respinse de Camera Deputaților.

Modificări pentru școlile de șoferi și instructorii auto

Un nou proiect propune ca instructorii auto să fie prezenți în timpul examenului auto, proba practică, alături de elevul care se află la volan și polițistul care îl examinează. Totodată, același proiect propune ca elevii să poată da examenele auto în orice județ, nu doar cel de reședință.

„Găsim județe unde dai examenul după ce te-ai înscris undeva la 6 luni. Cum reducem? Avem modelul pașapoartelor. Dacă în județul meu locurile sunt ocupate, mă duc într-un județ limitrof.

Avem modele care funcționează în Occident, la rândul lor, țările din UE și-au adaptat treptat modul de examinare. În același timp, instructorii auto își pot îmbunătăți pregătirea fiind parte a examinării”, a precizat Cristian Ichim, inițiatorul proiectului.

Instructorii auto spun că noul proiect este binevenit și sunt de acord cu el. Ei spun că ar fi un avantaj pentru elevi din punct de vedere personal.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro