19 oct. 2021 | 18:07

Schimbarea uriaşă anunţată de BRD. Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou

Utile
Schimbarea uriaşă anunţată de BRD. Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou
Pandemia a dus la schimbări structurale în sistemul bancar

Una din marile bănci comerciale din România, sub tutela celor de la Société Générale, anunță schimbări importante. Noile schimbări au în vedere implementarea unui nou sistem de lucru, de altfel deja folosit în alte state europene. BRD anunță reducerea zilelor de lucru la birou pentru angajații săi, bazându-se în viitor pe sistemul de telemuncă.

Pandemia a dus la schimbări structurale

Telemunca, sau munca de acasă, a fost deja utilizată în mare măsură în unele industrii europene înainte de pandemie. Potrivit Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, utilizarea obișnuită a depășit 10% în mai multe sectoare, inclusiv IT și alte servicii de comunicații.

Trendul a fost în creștere și în activități de educație și publicitate. Blocările impuse de statele membre ale UE ca urmare a primului val Covid-19 au dus la o creștere rapidă a telemuncii.

Astfel s-a ajuns la segmente care anterior nu erau familiare și care trebuiau să se bazeze pe soluții rapide construite acasă. Lucrul la distanță a asigurat continuitatea activității în mai multe domenii. S-a dovedit inclusiv în serviciile bancare.

Schimbările s-au resimțit și în sistemul bancar

De la izbucnirea pandemie, plățile electronice, inclusiv plățile contactless la punctele de vânzare, au crescut în popularitate. Sondajele băncilor centrale naționale arată o schimbare semnificativă a comportamentului de plată de la numerar la electronic. De exemplu, 43% dintre consumatorii germani au raportat o schimbarea obiceiurilor lor de plată în magazine.

Covid-19 a determinat comercianții cu amănuntul și clienții să evite orice contact inutil, inclusiv atunci când a venit vorba de plată. Prudența sporită în utilizarea bancnotelor a determinat o accelerare a adoptării plăților digitale.

Cu alte cuvinte s-au micșorat activitățile fizice din bănci. Asta a determinat o scădere a profitabilității pe termen mediu. În aceste condiții erau necesare schimbări de structură și în cadrul sistemului bancar, la nivel european. Statele nordice deja au adoptat măsuri de reducere a orelor de muncă la birou. S-au redus la cel mult două zile, iar restul fiind făcute prin telemuncă.

BRD adoptă sistemul redus de muncă la birou

Una din marile bănci comerciale din România, sub tutela celor de la Société Générale, BRD, anunță schimbări în structura sa internă. Este vorba de schimbarea orelor de muncă fizică la birou, pe modelul deja amintit anterior.

Cu alte cuvinte, angajații BRD vor avea cel puțin trei zile de lucru de acasă, iar celelalte două vor fi fizic, la birou. Anunțul a fost făcut Claire Schalenbourg, director executiv de resurse umane, BRD, potrivit ZF.

„În viitor, cadrul nostru general pentru telemuncă va cuprinde între 1 şi 3 zile de lucru la distanţă pe săptămână pentru persoanele cu funcţii care permit desfăşurarea activităţii la distanţă.

Pe termen lung, vom continua să automatizăm şi să digitalizăm procesele pentru a permite tot mai multor funcţii, inclusiv în front-office, să beneficieze de facilităţi de muncă la distanţă.“, spune Clair Schalenbourg.

PlaySport
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Cancan.ro
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Stirile PROTV
Trupul șoferului a fost secționat și a murit pe loc. Cum s-a produs tragedia de pe A1. „Venea cu viteză foarte mare un BMW”
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Capital.ro
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
EVZ.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
Adevarul
8 obiceiuri care te fac să îmbătrânești mai repede. Ai putea trăi cu 20 de ani mai mult
BZI.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Gogoșile de post, desert perfect. Plus, cornulețe cu rahat
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro