Schimbarea uriaşă anunţată de BRD. Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou

Schimbarea uriaşă anunţată de BRD. Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou
Pandemia a dus la schimbări structurale în sistemul bancar

Una din marile bănci comerciale din România, sub tutela celor de la Société Générale, anunță schimbări importante. Noile schimbări au în vedere implementarea unui nou sistem de lucru, de altfel deja folosit în alte state europene. BRD anunță reducerea zilelor de lucru la birou pentru angajații săi, bazându-se în viitor pe sistemul de telemuncă.

Pandemia a dus la schimbări structurale

Telemunca, sau munca de acasă, a fost deja utilizată în mare măsură în unele industrii europene înainte de pandemie. Potrivit Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, utilizarea obișnuită a depășit 10% în mai multe sectoare, inclusiv IT și alte servicii de comunicații.

Trendul a fost în creștere și în activități de educație și publicitate. Blocările impuse de statele membre ale UE ca urmare a primului val Covid-19 au dus la o creștere rapidă a telemuncii.

Astfel s-a ajuns la segmente care anterior nu erau familiare și care trebuiau să se bazeze pe soluții rapide construite acasă. Lucrul la distanță a asigurat continuitatea activității în mai multe domenii. S-a dovedit inclusiv în serviciile bancare.

Schimbările s-au resimțit și în sistemul bancar

De la izbucnirea pandemie, plățile electronice, inclusiv plățile contactless la punctele de vânzare, au crescut în popularitate. Sondajele băncilor centrale naționale arată o schimbare semnificativă a comportamentului de plată de la numerar la electronic. De exemplu, 43% dintre consumatorii germani au raportat o schimbarea obiceiurilor lor de plată în magazine.

Covid-19 a determinat comercianții cu amănuntul și clienții să evite orice contact inutil, inclusiv atunci când a venit vorba de plată. Prudența sporită în utilizarea bancnotelor a determinat o accelerare a adoptării plăților digitale.

Cu alte cuvinte s-au micșorat activitățile fizice din bănci. Asta a determinat o scădere a profitabilității pe termen mediu. În aceste condiții erau necesare schimbări de structură și în cadrul sistemului bancar, la nivel european. Statele nordice deja au adoptat măsuri de reducere a orelor de muncă la birou. S-au redus la cel mult două zile, iar restul fiind făcute prin telemuncă.

BRD adoptă sistemul redus de muncă la birou

Una din marile bănci comerciale din România, sub tutela celor de la Société Générale, BRD, anunță schimbări în structura sa internă. Este vorba de schimbarea orelor de muncă fizică la birou, pe modelul deja amintit anterior.

Cu alte cuvinte, angajații BRD vor avea cel puțin trei zile de lucru de acasă, iar celelalte două vor fi fizic, la birou. Anunțul a fost făcut Claire Schalenbourg, director executiv de resurse umane, BRD, potrivit ZF.

„În viitor, cadrul nostru general pentru telemuncă va cuprinde între 1 şi 3 zile de lucru la distanţă pe săptămână pentru persoanele cu funcţii care permit desfăşurarea activităţii la distanţă.

Pe termen lung, vom continua să automatizăm şi să digitalizăm procesele pentru a permite tot mai multor funcţii, inclusiv în front-office, să beneficieze de facilităţi de muncă la distanţă.“, spune Clair Schalenbourg.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI