Statisticile din România „vorbesc” destul de clar. Românii au luat decizii importante cu privire la schimbarea stilului lor de viață în ultimii 10 ani. Cum se hrănesc, acum, cetățenii din țara noastră. Acest lucru ar beneficia planetei.
Studiile arată că, în România, foarte mulți dintre cetățeni au devenit vegetarieni și vegani în ultimii ani de zile. Potrivit statisticilor realizate la nivel național, tot mai mulți români au renunțat să mai consume carne și produse de origine animală și au adoptat, în schimb, un stil de viață ce presupune o alimentație bazată pe plante, legume și lactate.
Mai mult de atât, foarte multe vedete și persoane publice au devenit, de asemenea, vegane și vegetariene de-a lungul anilor. Printre ei se numără Olivia Steer, Andreea Raicu, Ioana Ginghină sau Claudia Pavel.
„Nu mă simţeam bine atunci când mâncam carne, fizic, şi atunci am început să fiu mai interesată pe partea asta. Să citesc mai mult, să mă educ mai mult pe partea asta, am mers mai mult pe partea de nutriţie.
Toată informaţia asta şi conştientizarea m-a făcut să iau decizii înspre a deveni planted based, adică vegană.”, a declarat influencerița Sorina Fredholm.
Un studiu publicat în British Medical Journal susține că îmbrățișarea pe termen lung și pe scară largă a unor diete pe bază de plante și legume ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Mai precis, pentru a putea atinge obiectivele internaționale de emisii, consumul din Statele Unite ale Americii trebuie redus cu 79% iar în Europa cu 68%.
„Aceste emisii provin din activitatea de fertilizare pe bază de azotați şi nitrați. Arderea resturilor vegetale care produc dioxid de carbon și din dejecțiile animaliere care produc metan ideal ar fi să producem local și să mâncăm local produse cât mai naturale și produse vegetale.”, a declarat Lavinia Andrei, Președintele Terra Mileniul III, conform Aleph News.
România sprijină demersul celor din Uniunea Europeană. Oficialii U.E. au stabilit un plan ca până-n anul 2023 reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră să fie reduse cu un procent de 55%.
„Vreau să lucrăm împreună pentru a dezvolta producția și a implementa noi tehnologii ecologice. România sprijină pe deplin eforturile de conducere ale Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice și se angajează să contribuie la reducerea globală a emisiilor cu 55% în UE până în 2030.”, a spus președintele României Klaus Iohannis.