06 aug. 2019 | 10:10

Schimbarea la Față a Domnului, 6 august. De ce nu e bine să te cerți astăzi

Știri generale
Schimbarea la Față a Domnului, 6 august. De ce nu e bine să te cerți astăzi
Schimbarea la Față a Domnului, 6 august

Schimbarea la față a Domnului sau Probojenia, este regăsită în calendarul ortodox și cel romano-catolic pe data de 6 august. Printre obiceiurile care s-au păstrat din bătrâni pentru această zi se numără și recomandarea de a nu te certa. De ce nu este admis să faci asta?

Schimbarea la Față a Domnului, 6 august. Tradiții și obiceiuri

Schimbarea la față a Domnului este un eveniment descris de Evangheliile sinoptice, în care Iisus Hristos se schimbă la față pe Muntele Tabor. Astfel, El devine strălucitor, vorbește cu Moise și este numit Fiul lui Dumnezeu, fiind și una dintre minunile lui Iisus precizate în Cărțile Sfinte. Miracolul unic este tradus de Toma de Aquino, călugăr dominican, drept completarea perfecțiunii vieții în Rai.

„Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voiești, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și lui Ilie una. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: „Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultați-L”.

Schimbarea la Față a Domnului, 6 august. De ce nu e bine să te cerți astăzi

Schimbarea la față, 6 august

Și, auzind, ucenicii au căzut cu fața la pământ și s-au spăimântat foarte. Și Iisus S-a apropiat de ei, și, atingându-i, le-a zis: Sculați-vă și nu vă temeți. Și, ridicându-și ochii, nu au văzut pe nimeni, decât numai pe Iisus singur. Și pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneți ceea ce ați văzut, până când Fiul Omului Se va scula din morți”, Matei 17:1 – 9.

De ce nu e bine să te cerți astăzi

Despre această zi sfântă se spune că este hotar pentru vară și este privită ca începutul toamnei. În popor, se spune că, desigur, ca în oricare altă sărbătoare nu e voie să speli haine, să faci activități casnice, în general, însă nu e bine nici să te cerți. Dacă porți discuții în contradictoriu astăzi, se zice că tot în ceartă o vei ține până la finalul anului.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Viața la bloc. Confortul vine cu costuri serioase, dar e obligatoriu!
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro