Schimbarea din Codul Rutier, care le permite șoferilor rămâși fără permis să conducă în continuare, adoptată

Schimbarea din Codul Rutier, care le permite șoferilor rămâși fără permis să conducă în continuare, adoptată
Schimbare în Codul Rutier! Ce le este acum șoferilor permis?

Schimbare de proporții în Codul Rutier! Este vorba despre ceva care le permite șoferilor care rămân fără permis să pot conduce în continuare. În acest context, conducătorii auto care sunt opriți în trafic pentru a fi sancționați cu suspendarea permisului, nu vor mai avea nicio grijă. Ce arată noua lege adoptată de curând?

Cod Rutier 2019: Șoferii rămași fără permis vor putea sî conducă în continuare

Noul proiect acoptat arată că șoferii care sunt opriți în trafic pentru a fi sancționați cu suspendarea permisului nu trebuie să-și mai facă nicio grijă. Aceștia vor putea să se afle în continuare la volanul automobilului. Senatul a votat pentru modficarea legislativă care prevede că un șofer își poate alege perioada în care are carnetul suspendat. Decizia a fost luată în ședința de plen din cursul zilei de luni. Propunerea legislativă prin care conducătorii auto își pot alege perioada suspendării se va face doar dacă este vorba despre o încălcare minoră a regulii de circulație. Pe data de 7 septembrie a fost termenul pentru dezbatere și vot în Senat, prima Cameră sesizată în acest caz. Nota de adoptare tacită a Ordonanței fiind citită în cursul zilei de miercuri, 19 septembrie, de președintele Senatului.

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”
Proiectul de lege adoptat tacit de Senat

Schimbare imensă în Codul Rutier! Șoferilor le este permis să conducă și după ce li s-a suspendat permisul
Schimbare imensă în Codul Rutier! Șoferilor le este permis să conducă și după ce li s-a suspendat permisul

Ce spun inițiatorii?

Alexandru Băinașu și Adrian Mocanu, inițiatorii proiectului, explică faptul că de prevederile legii ar beneficia cei care ar putea avea de suferit prin prisma locului de muncă ce este strâns legat de deplasarea cu mașina. „La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.