Schimbare totală la ANAF. Anunțul momentului făcut de ministrul Florin Cîțu

Schimbare totală la ANAF. Anunțul momentului făcut de ministrul Florin Cîțu
Schimbare totală la ANAF. Anunțul momentului făcut de ministrul Florin Cîțu

Premieră absolută la ANAF anunțată de Florin Cîțu. „Acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus“

Anunțul momentului făcut de Cîțu. Ce se schimbă la ANAF

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor anunță ”în premieră absolută” identificarea vizuală online pentru înregistrarea în Spațiul Privat (SPV). Acesta afirmă că ”acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus”.

Gata cu drumurile la ANAF. Doar clickuri. Am promis reforma digitală a Administrației Fiscale și mă țin de cuvânt. Prin identificarea vizuală online fiecare român va putea să-și facă un cont în spațiul privat virtual din fața calculatorului. Gata. Nu mai este nevoie să mergeți la ANAF sau administrațiile locale să stați la coadă ca să plătiți impozite și taxe. Acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Ministrul afirmă că Guvernul va informatiza toate procesele. „Veți vedea o cu totul altă față a administrației publice, demnă de secolul 21 și de o țară europeană!”, a completat Florin Cîțu.

Cum funcționează identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV

Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spațiul Privat Virtual pentru persoanele fizice. Este vorba de identificarea vizuală online, care este operațională începând de la 11 august.

Prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online) poate fi efectuată identificare persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV. Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate disponibilă pe site-ul www.anaf.ro.

Panou cu inscripția ANAF
Schimbare totală la ANAF. Anunțul momentului făcut de ministrul Florin Cîțu

Persoanele fizice vor fi informate prin e-mail

În cazul exercitării de către persoana fizică a opțiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde:

  • instrucțiuni de desfășurare a identificării vizuale online ce se va derula;
  • comunicarea faptului că, în situația în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data și ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare;
  • comunicarea faptului că neprezentarea la ora și data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;
  • reguli de conduită.

În timpul sesiunii funcționarul public poate formula întrebări referitoare la informații ce trebuie să conțină elemente cunoscute de ANAF și persoana fizică. În situația în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI