Schimbare majoră pentru Aspirina din Las Fierbinți. S-a aflat abia acum EXCLUSIV

Schimbare majoră pentru Aspirina din Las Fierbinți. S-a aflat abia acum EXCLUSIV
Dalida, Aspirina și Geanina. Altfel spus, actrițele Ecaterina Ladin, Mirela Oprișor și Anca Dumitra

Mirela Oprișor a dat lovitura și în lumea teatrului, nu doar în cea a televiziunii. În ultimii ani a reușit să se impună repede în distribuția serialului de televiziune „Las Fierbinți”. Sitcomul este, de departe, cea mai urmărită producție de televiziune a ultimului deceniu. „Aspirina”, cum îi mai spun colegii după rolul ei din serialul de la PRO TV, s-a transferat în trupa de actori a Teatrului Național. Debutul oficial e așteptat pentru luna mai.

Mirela Oprișor, din Las Fierbinți pe scena Naționalului bucureștean

Înainte de venirea sa la „Național”, Mirela Oprișor a jucat la „Comedie”, acolo unde publicul a putut-o admira până de curând. În prezent însă în repertoriul acestui teatru cu sălile aflate în zona Centrului Vechi al Capitalei nu mai există niciun spectacol în care ea să fi fost distribuită.

Este absolventă acum mai bine de două decenii a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. A terminat în promoția anului 2000, la clasa profesorului Florin Zamfirescu.

Ulterior, Mirela Oprișor a stabilit repede o relație aparte cu scena Teatrului de Comedie, chiar imediat după terminarea facultății. Pentru o vreme a trebuit să pună teatrul pe planul secund, pentru a-i da naștere fiicei sale, Ana, dar a revenit în forță.

Același soț și-n film, și-n realitate

În 2010, spre exemplu, a jucat într-un film artistic regizat de Radu Muntean, „Marți, după Crăciun”. Soțul ei din film era unul și același cu cel din realitate. Mimi Brănescu, este la rându-i actor de meserie, dar și scenarist, și dramaturg.

Pentru modul în care i-a dat viață Adrianei Hanganu, Mirela Oprișor avea să primească Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Ea a jucat în mai multe spectacole gândite de soțul ei, înainte de a apărea inclusiv în serialul „Las Fierbinți”, din 2012 încoace. La scenariul serialului a lucrat și Mimi Brănescu.

În 2009, spre exemplu, Mirela Oprișor, a jucat pe scena Teatrului Act din București. Aici spectatorii au văzut-o în două spectacole scrise de același Mimi Brănescu. Este vorba de spectacolele „Flori, fete, filme sau băieți” și „Dumnezeul de a doua zi”.

Care va fi primul rol jucat de Mirela Oprișor

Mirela Oprișor va începe, poate chiar în această săptămână, repetițiile pentru primul ei rol oficial pe scena Naționalului. Este vorba despre spectacolul „Bolta cerească” de Lucy Ann Kirkwood, în regia lui Gelu Colceag. Premiera spectacolului este așteptată în luna mai, la Sala Atelier.

„Am avut nevoie de o actriță de genul ăsta, care să abordeze cu atâta talent, deopotrivă, și rolurile din drame, și cele de comedie.

În plus, am avut și puțin noroc. S-a ivit această șansă de a o angaja, eliberându-se aproape pe neașteptate un loc din organigramă.”, a explicat pentru impact.ro noul director general interimar al instituției, Mircea Rusu.

Aspirina” nu se va afla în luna mai pentru prima dată în viața ei pe prima scenă a țării. Și asta fiindcă a mai jucat în diverse proiecte independente, găzduite de Teatrul Național din București.

Unul dintre cele mai recente exemple este „All inclusive”. Este vorba de o comedie spumoasă regizată de Vlad Zamfirescu, fiul fostului ei profesor de la facultate. Aici, Mirela Opriro joacă alături și de regizor, dar și de alți colegi ai Naționalului, precum Medeea Marinescu și Marius Manole.