Schimbare majoră în cursul autobuzelor STB, din 27 decembrie: ”Din motive de siguranță”

Schimbare majoră în cursul autobuzelor STB, din 27 decembrie: ”Din motive de siguranță”
Toți șoferii trebuie sa stie asta

STB anunță o schimbare majoră în cursul autobuzelor, începând cu data de 27 decembrie.

Ce se întâmplă cu autobuzele STB, din 27 decembrie

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că autobuzele din București nu vor mai circula pe calea proprie a tramvaielor. Perioada este 27 decembrie – 27 martie.

Se pare că este vorba despre motive de siguranță, pentru că autobuzele care în perioada verii au circulat pe linia de tramvai vor reveni pe carosabil.

„Din motive de siguranță, în fiecare an, în anotimpul rece, autobuzele care în perioada verii au circulat pe liniile de tramvai din București vor reveni la traseul de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie și vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor din 27 martie”, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

În cazul în care condițiile meteo devin nefavorabile înainte datei de 27 decembrie, autouzele vor reveni la traseul de pe carosabil mai devreme.

„Pentru siguranța călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie.

Ținând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport.

La rândul lor, operatorii de transport vor lua toate măsurile necesare pentru instruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu această decizie și vor informa călătorii, care nu vor mai utiliza stațiile de tramvai ca zonă de așteptare pentru autobuze”, se mai arată în comunicatul TPBI.

TPBI este organismul creat la nivel regionat, constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune.

Organismul a primit mandat din partea autorități pentru a înființa, oraniza, reglementa, monitoriza și gestiona serviciul de transport public călători pe toată aria de competență, potrivit Regulamentului CE.