28 aug. 2024 | 20:36

Schimbare la Evaluarea Națională și BAC 2025. Anunțul făcut de ministrul Educației pentru elevi, ce zile libere propune

News
Schimbare la Evaluarea Națională și BAC 2025. Anunțul făcut de ministrul Educației pentru elevi, ce zile libere propune
Schimbare la Evaluarea Nationala si BAC 2025

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat introducerea unor zile libere între probele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2025. Decizia vine în urma feedback-ului primit de la elevi și părinți, cu scopul de a reduce stresul și a oferi mai mult timp de pregătire.

Ligia Deca anunță schimbări la Evaluarea Națională și BAC 2025

Într-o postare pe Facebook, ministrul Ligia Deca a anunțat că va fi introdusă câte o zi liberă între probe la Evaluarea Națională 2025 și la Bacalaureat 2025.

Conform declarațiilor sale, această modificare a fost propusă în urma feedback-ului primit din partea elevilor și părinților, care au solicitat un program mai relaxat pentru examenele naționale.

”Am ținut cont de propunerile primite și de opiniile exprimate în spațiul public și vom introduce câte o zi liberă între probe la Evaluarea Națională 2025. La Bacalaureat 2025 vom introduce o zi liberă după a doua probă”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Dialogul social, cheia deciziilor favorabile elevilor

Ministrul Educației a subliniat importanța dialogului social și a transparenței instituționale în procesul de luare a deciziilor care îi afectează direct pe elevi.

”Mă bucur că primim feedback atunci când lansăm documente în consultare publică. Transparența instituțională, feedback-ul constructiv și dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalități pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii”, a afirmat Ligia Deca.

Această propunere de calendar, care include zilele libere între probele de examen, va fi prezentată joi, 29 august, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației. După discuțiile din cadrul comisiei, calendarul final al examenelor va fi comunicat public.

Te-ar mai putea interesa și Ghiozdane mai ușoare pentru elevi, schimbarea dorită de Ministerul Educației în România. Ce trebuie să știe părinții!

Beneficiile zilelor libere între probe

Decizia de a introduce zile libere între probe vine într-un context în care stresul și presiunea resimțite de elevi în timpul examenelor naționale au fost adesea subiecte de dezbatere.

Timpul suplimentar oferit între probe va permite elevilor să se pregătească mai bine, să se odihnească și să abordeze fiecare probă cu o stare mentală mai echilibrată.

Această modificare este considerată de mulți părinți și profesori ca fiind un pas înainte în direcția umanizării examenelor naționale, oferind elevilor șansa de a performa la potențialul lor maxim, fără a fi copleșiți de stresul acumulat în zilele consecutive de examen.

Te-ar mai putea interesa și Apare o nouă bursă pentru elevii din România. Vestea momentului de la Ministerul Educației!

Digisport.ro
Dezamăgiri peste dezamăgiri pentru Mircea Lucescu, după discursul ținut în vestiar la România - Lituania
Stirile PROTV
Daniel, aflat în scaun cu rotile de 3 ani, nu a fost acceptat pentru încadrarea într-un grad de handicap din cauza legii
PlaySport
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
ProActual
Cum să mănânci corect înghețata de la McDonald’s! Trucul de 3 minute pe care puțini îl știu: Ai nevoie și de cartofi prăjiți
EVZ.ro
Decizie crucială pentru șoferi, la ICCJ. Ce măsuri se vor introduce
Spynews.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
PRO TV
„Boala geniilor” i-a creat mari probleme lui Keanu Reeves. Ce este și cum se manifestă
Adevarul
Ce trebuie să știe un elev care termina clasa I. Cele mai importante deprinderi și cunoștințe
BZI.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Demisie neașteptată în televiziune! Vedeta a plecat de la Kanal D, după 17 ani în care a apărut pe micile ecrane: „Tot ce am construit aici...”
Parteneri
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul
Redactia.ro
Zodiile care vor da lovitura, până la finalul lunii septembrie. Viața acestor nativi o să se schimbe total, reușitele nu se vor mai lăsa așteptate
Click.ro
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Cela mai urmărite filme din cinematografe. Cifrele din box-office
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Ora de iarnă 2024. UE a luat decizia. Se mai schimbă ora în weekend?
Capital.ro
S-au despărțit cu mare scandal și abia acum au finalizat divorțul! Ce se va întâmpla cu fetițele lor după ce vedeta și-a acuzat soțul că le-a răpi
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
E scandal între ispita Mădălina și Dani Ungureanu de la Insula Iubirii. Ce acuzații grave îi aduce bărbatul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro