Apple s-a angajat să avertizeze proprietarii de iPhone-uri dacă parolele pe care le folosesc sunt prea slabe sau compromise. Recent, compania a prezentat o nouă versiune de iOS, care vine cu numeroase noutăți. Multe dintre acestea sunt inspirate de la principalul concurent. Mai multe detalii, în continuare.
Utilizatorii de iPhone și iPad vor fi înștiințați cu privire la parolele slabe sau vulnerabile pe care le folosesc și care trebuie schimbate, în urma unor modificări aduse aplicației iCloud Keychain.
În iOS 14 și iPadOS 14, aplicația menționată anterior va verifica parolele salvate de utilizatori și îi va avertiza pe aceștia atunci când parolele alese sunt compromise în urma unor atacuri sau prea ușor de spart.
Aplicația va include o secțiune numită „Security Recommendations“, unde vor fi afișate acele date de logare care nu sunt suficient de sigure și ar trebui înlocuite cu unele complexe. În dreptul fiecărei parole va fi afișată și o explicație pentru care este considerată vulnerabilă: parolă prea scurtă, ușor de ghicit, expusă în urma unei breșe de securitate etc.
La ani distanță după Android, iOS va suporta widget-uri care pot fi plasate pe ecranul principal. Până în prezent, widget-urile de iOS puteau fi amplasate pe un ecran separat, iar de acum atât widget-urile, cât şi aplicaţiile vor împărţi aceleaşi ecrane.
O altă noutate este reprezentată de App Library, care îi va permite utilizatorului să afișeze pe ecranul principal doar cele mai frecvent folosite aplicaţii. În partea de sus a ecranului va exista un câmp de căutare pentru localizarea rapidă a unei aplicaţii, aplicații care vor fi organizate automat pe categorii.
iOS 14 aduce îmbunătățiri în întregul sistem, precum şi un mod picture-in-picture similar celui de pe iPad. Așa se face că cei care vor viziona un film sau un alt material video, rulate în aplicaţii precum Netflix sau FaceTime vor continua să meargă într-un chenar mic, afișat deasupra altor elemente, după părăsirea aplicaţiei. La fel se va întâmpla și cu Siri, care nu va mai ocupa întreg ecranul, ci doar o mică porțiune din partea de jos.