Schimbare de ultim moment pentru pensionari. Ce se întâmplă cu talonul de pensie

Schimbare de ultim moment pentru pensionari. Ce se întâmplă cu talonul de pensie
Ce se întâmplă cu talonul de pensie

Vor avea loc schimbări majore pentru pensionari. Talonul de pensie, așa cum este în prezent nu va mai exista. Cel puțin aceasta este propunerea pe care mai mulți deputați au propus-o.

Noua inițiativă a deputaților prevede dispariția taloanelor de pensie în format fizic. Prin urmare, poștașul nu va mai veni lunar acasă la fiecare pensionar pentru a-i înmâna talonul.

Ce se întâmplă cu talonul de pensie și cu ce va fi înlocuit

Proiectul depus de deputați a fost acceptat ieri de Senat. Potrivit proiectului taloanele de pensie vor dispărea, iar în locul lor vor apărea taloanele digitale. Acestea urmează să fie trimise pe e-mail.

„Până acum se proceda așa, poștașul venea acasă să-ți prezinte fluturașul chiar dacă primeai banii pe card, încercăm pe cât putem să debirocratizăm acest sistem. Cred că este un pas. Este mult mai simplu pentru cei care știu deja ce înseamnă un mail.”, a declarat Virgil Guran, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, potrivit wowbiz.ro.

Desigur, acest lucru este imposibil în cazul celor mai mulți pensionari. Exista foarte puțini pensionari care au e-mail și știu să îl și folosească. Cei mai mulți nici măcar nu știu ce este acela sau cum poate fi folosit. Prin urmare, cei mai mulți pensionari sunt nemulțumiți de această măsură.

Măsura a fost luată pentru a scădea costurile în ceea ce privește distribuția acestora de Posta Română. Cu toate acestea, digitalizarea taloanelor de pensie va costa aproximativ 60 de milioane de euro.

„Costurile acelea, cel puțin cele care țin de poșta Română și de distribuție ar trebui să dispară pentru că trimiterea unui e-mail este gratuită.”, a declarat Ștefan Pălărie, senator USR-PLUS.

Pentru ca această schimbare să aibă loc pensionarii vor avea un cont pe platforma Casei Naționale de Pensii. Acolo vor putea să depună și plângeri în cazul în care apar nemulțumiri.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe