Scene șocante într-un liceu din Craiova! Elevi, surprinși cum își bat joc de testele de salivă primite de la stat. Video

Scene șocante într-un liceu din Craiova! Elevi, surprinși cum își bat joc de testele de salivă primite de la stat. Video
Elev, surprins în timp ce își recolta "probe" de pe adidași și pardoseală

Imagini strigătoare la cer au ajuns în spațiul public, după ce elevii unui liceu din Craiova au postat pe o rețea socială mai multe materiale video în care sunt surprinși alterând probele de saliva pentru a ieși un test Covid-19 fals pozitiv. În urma imaginilor postate chiar de autori, multă lume s-a arătat revoltată de lipsa de responsabilitate cu care este tratată această infecție, cât și efortul autorităților de a asigura condiții de siguranță pentru Educație.

Elevii iau în derâdere testarea anti-Covid-19 în școli

La scurt timp după vestea vânzării pe internet a testelor anti-Covid-19 pe bază de salivă de către părinți, au apărut și imagini în care elevii unui liceu din Craiova își bat joc de aceste teste, încercând să altereze probele, astfel încât rezultatul obținut să fie unul fals.

Astfel, elevii sunt filmați în sala de clasă, în timp ce culeg probe de pe podeaua clasei, de pe talpa adidașilor sau chiar din dozele de suc pe care le au la îndemână.

În urma publicării acestor materiale, mulți utilizatori ai rețelei sociale au reacționat dur, recomandându-le acestor tineri să învețe și să lase inițiativele distructive de acest gen.

În cursul zilei de ieri, ministrul Educației a anunțat că în 216 unități de învățământ se efectuează teste pe bază de saliva chiar în instituție, în timp ce în alte 467 de școli, testarea este mixtă, adică, și la școală, dar și acasă, în funcție de disponibilitatea personalului medical.

Ce se va întâmpla cu elevii testați pozitiv la școală

Luni seară, până la ora 19:00, au fost anunțate 86 de elevi testați pozitiv cu Covid-19, urmând ca rezultatul să fie confirmat în urma unui test PCR asigurat gratuit de către DSP.

„Trebuie să fie confirmate sau infirmate printr-un test PCR sau un test antigen rapid. DSP-urile administrează aceste teste celor care au raportat pozitiv pentru testul pe bază de salivă.

Cred că sunt 86 de copii care pe baza acestor teste au șansa să primească un tratament adecvat înainte de a dezvolta o formă mai gravă.

Cred că cea mai mare parte din părinți, în pofida tuturor informaților care se vehiculează în media, sunt responsabili. Nu suntem o ţară de iresponsabili”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Vezi imaginile care au revoltat milioane de români:

@ianis_mario_tyson #corona #pozitiv #muiescoala #fyf #germania #romania ♬ Corona – ✨ملينا✨

 

@ianis_mario_tyson Răspunde lui @denisa1812 mi-am umflat ochiul la antrenament de asta port ochelarii ? ianis_mario_awr partea a 3-a #fyf #viral #corona #power ♬ Rup Topurile – Tzanca Uraganu

Urmăriți Playtech.ro și pe