Scene șocante în Rusia. Oamenii au ajuns să se bată pe acest aliment în supermarketuri

Scene șocante în Rusia. Oamenii au ajuns să se bată pe acest aliment în supermarketuri
Scene socante in Rusia. Oamenii au ajuns sa se bata pe acest aliment in supermarketuri

În Rusia încep să se simtă efectele sancțiunilor economice venite din partea țărilor occidentale, ca urmare a invadării Ucrainei. În unele regiuni ale țării se introduce raționalizarea produselor alimentare de bază, iar în capitala Moscova cetățenii au fost surprinși încăierându-se la rafturile cu zahăr dintr-un supermarket.

În Rusia oamenii încep să se bată pe alimente

Într-un magazin din zona de nord a Moscovei, mai mulți oameni au fost surprinși în timp ce se luptau să pună mâna pe o pungă cu zahăr.

O localnică a filmat încăierarea și a dat publicității imaginile. Anna a declarat agenției media Podyom că oamenii au devenit agresivi pentru că au fost speriați de rafturile goale, potrivit Mirror.

Ei se tem de o potențială criză economică gravă declanșată de sancțiunile care au dus la prăbușirea rublei.

„Erau rafturi goale. Fără sare, fără zahăr, fără paste, fără hrișcă și doar orez scump. Dintr-o dată, oamenii au văzut un cărucior cu zahăr și au fugit spre el. ”

În încercarea lor de a pune mâna pe pungile cu zahăr, oamenii au început să se îmbulzească și chiar să devină agresivi.

„Am vrut să împărtășesc momentul de groază. Trebuie să rămânem oameni”, a conchis tânăra.

Autoritățile ruse i-au îndemnat pe oameni să nu cumpere produse alimentare pe fondul panicii, însă în rândul populației există o lipsă de încredere în mesajele oficialilor care au transmis că nu vor fi probleme cu aprovizionarea magazinelor  în ciuda sancțiunilor occidentale.

Un localnic din Kiselevsk, Siberia a spus: „Nu există zahăr de trei zile, am încercat să cumpăr în tot acest timp. Cerem prea mult?

Citește și: „Țara care a impus restricții la vânzarea produselor alimentare. Probleme majore din cauza războiului Rusia-Ucraina”

Oficial rus anunță raționalizarea alimentelor de bază

Procurorii ruși au dispus verificări în 26 de regiuni cu privire la creșterea artificială a prețurilor la alimente, iar unele magazine au început să limiteze cantitatea pe care oamenii o pot cumpăra.

Ministrul Agriculturii și Comerțului – Inna Pavlenko a declarat, joi, la ședința de plen a Dumei regionale Sahalin, că alimente precum zahărul, cerealele, făina și uleiul vegetal s-ar putea vinde doar în cantități limitate.

„Astăzi, la sediul guvernului din Regiunea Sahalin, am luat în considerare o serie de propuneri, inclusiv propuneri legate de limitarea vânzării celor mai „fierbinți” mărfuri la o singură persoană, deoarece în ultimele două săptămâni aceleași vânzări de zahăr au crescut de 2,5 ori (a vândut 764 de tone de zahăr)”, a spus ea, relatează Interfax.

Citește și: „Ce mănâncă soldații ruși în plin război. Descoperire șocantă într-un camion. Nu-i de mirare că fură găini”