VIDEO Scene incredibile, la Spitalul Universitar din Capitală. Ce le făceau infirmierele pacienților grav bolnavi

VIDEO Scene incredibile, la Spitalul Universitar din Capitală. Ce le făceau infirmierele pacienților grav bolnavi

Scene incredibile au fost filmate la Spitalul Universitar de Urgență București. În prim plan sunt mai multe infirmiere, care sunt filmate în timp ce își umilesc pacienții.

Mai multe angajate ale Spitalului Universitar au fost filmate în timp ce țipau și își jigneau pacienții de care, teoretic, ar fi trebuit să aibă grijă. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare.

O primă reacție în acest caz au avut și reprezentanții spitalului.

Cum au fost filmate angajatele Spitalului Universitar de Urgență București

Angajatele Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce-și umilesc pacienții. Pe pagina de Facebook unde a fost urcat clipul, se menționează că imaginile au fost surprinse pe 14 mai 2019, la ora 16 și 13 minute.

Pe filmare se poate observa cum infirmierele le vorbesc urât pacienților și că aceștia sunt în imposibilitatea de a reacționa.

Reacția Spitalului Universitar de Urgență București

O primă reacție a venit din partea conducerii spitalului, care anunță…o anchetă disciplinară.

„Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora. Comisia de disciplină a SUUB se va întruni cu celeritate şi va analiza aceste aspecte, iar sancţiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor”
Reacție SUUB

Problemele cu care se confruntă sistemul medical românesc se află și în atenția ministrului Sănătății. Dar, deocamdată, ele doar se constată, iar măsurile se iau mai greu sau chiar deloc în anumite zone.

Sorina Pintea a avut o perioadă în care efectua controale în spitale, în miez de noapte uneori. Dar ministrul venea, vedea și apoi pleca. Și, în multe unități spitalicești, probleme încă mai persistă și acum.

În cazul incidentului semnalat la SUUB, ministrul Sănătății susținea că ar fi un caz izolat.

„Știți foarte bune, nu e bine să tolerăm astfel de comportament. Din punctul meu de vedere, sancțiunea trebuie să fie cea mai drastică: desfacerea contractului de muncă”
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea