Scene incredibile la Buzău. O mașină ce transporta vaccinul Pfizer la Iași, acroşată de o dubă a Jandarmeriei Române

Scene incredibile la Buzău. O mașină ce transporta vaccinul Pfizer la Iași, acroşată de o dubă a Jandarmeriei Române
O masina ce transporta dozele de vaccin Pfizer a fost acrosata de duba Jandarmeriei

O mașină ce transporta o tranșă din vaccinul anti-COVID Pfizer la fost implicată luni, 5 aprilie 2021, într-un accident rutier. Mașina se deplasa către municipiul Iași, iar accidentul a avut loc în județul Buzău. Autoturismul ce transporta vaccinul a fost acroșat de o dubă a Jandarmeriei Române. Nimeni nu a fost rănit în urma impactului.

Vaccinurile Pfizer nu au fost deteriorate

În cursul zilei de luni, 5 aprilie 2021, un accident rutier a avut loc între un autoturism ce transporta o tranșă de vaccin anti-COVID-19 la Iași. Din primele surse, se pare că impactul a avut loc pe între o dubă a Jandarmeriei Române și duba ce transporta vaccinurile. Accidentul a avut loc pe raza județului Bacău, iar duba se deplasa spre Iași.

Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, iar toate persoanele au scăpat nevătămate. Mai mult, pagubele materiale sunt mici, iar vaccinurile Pfizer nu au fost deteriorate, conform autorităților. Impactul dintre cele două dube a avut loc pe drumul DN 2, E85 în localitatea Poșta Câlnău din județul Buzău.

Mașina ce transporta vaccinurile anti-COVID la Iași era însoțită de mai multe autoturisme. Printre ele se aflau și mașini ce aparțineau Poliției, Jandarmeriei și Ministerului Apărării Naționale.

Cum s-a produs accidentul

Într-un comunicat emis de Jandarmeria România, accidentul în care au fost implicate cele două mașini a fost confirmat. De asemenea, aceștia au dat asigurări că dozele de vaccin nu au fost afectate de impact, iar în urma tamponării nu au fost înregistrate victime.

„Astăzi (luni, n.red.), în timpul unei misiuni de asigurare a protecţiei unui transport de vaccinuri pe ruta Bucureşti-Iaşi, în localitatea Poşta Câlnău, autoutilitara încărcată cu doze vaccin a fost tamponată din spate de autoutilitara Jandarmeriei, pe fondul frânării bruște a unui alt autovehicul în faţa coloanei. Ambele autovehicule au pagube materiale minore. Nu au fost persoane rănite. Autoutilitara cu vaccinuri şi-a reluat cursa spre Iaşi, încărcătura nu a fost afectată”, a transmis Jandarmeria.

Conform comunicatului, accidentul s-a produs din cauza unei depășiri. În momentul în care un vehicul antemergător autoturismului ce transporta dozele de vaccin încerca să depășească un alt vehicul condus de o femeie, aceasta a frânat brusc. Mașina MApN a frânat brusc, dar și autoturismul încărcat cu Pfizer.

Duba Jandarmeriei nu a mai putut frâna la timp pentru a evita impactul, intrând în spatele autoutilitarei. În urma accidentului, s-au înregistrat doar pagube materiale, nimeni nu a fost rănit. Autovehiculul Jandarmeriei s-a ales cu bara de protecție spartă, iar mașina ce transporta vaccinurile cu portiera îndoită.