Scene incredibile în Iași. De ce un bărbat s-a luat la bătaie cu polițiștii, în văzul tuturor

Scene incredibile în Iași. De ce un bărbat s-a luat la bătaie cu polițiștii, în văzul tuturor
De ce un bărbat s-a luat la bătaie cu polițiștii, în văzul tuturor

Un bărbat s-a luat la bătaie cu polițiștii în mijlocul străzii. Trecătorii și-au făcut cruce când au văzut scenele de violență. După ce a împărțit pumni și cote, bărbatul și-a aflat pedeapsa și nu este una blândă.

Bătaie între un bărbat și doi polițiști

Judecătorii l-au pedepsit pe bărbatul acuzat că a sărit la bătaie la doi agenți de Poliție din Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat la 2 ani de închisoare pe Petrică Bîrsan, cu suspendare, pentru ultraj. Mai mult, după incidentul ce a avut loc în trafic, ieșeanul trebuie să le achite despăgubiri celor doi polițiști.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au afirmat ieri judecătorii ieșeni.

Petrică Bîrsan este obligat, prin lege, să le achite celor doi agenți de Poliție despăgubiri în valoare totală de 2.000 de euro și 700 de lei. Procesul bărbatului a început pe 22 decembrie 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și arestat preventiv în perioada 29 noiembrie 2020 – 12 martie 2021. Potrivit anchetatorilor, tot scandalul ar fi pornit de la o traversare neregulamentară.

Ieșeanul, oprit pentru traversare neregulamentară

Cei doi polițiști se aflau într-o autospecială, în timpul serviciului. L-au văzut pe bărbat că a traversat strada neregulamentar, pe culoarea roșie a semaforului. În momentul în care oamenii legii au vrut să-l legitimeze, Petrică Bîrsan a refuzat, spunând că nu are buletinul asupra sa.

Polițiștii au spus că, în momentul în care încercau să afle datele de identitate, acesta a lovit unul dintre agenți cu pumnul în zona feței. Polițistul lovit a căzut secerat, iar în acest timp a intervenit și colegul său, însă a fost lovit și el cu cotul în zona frunții.

În acel moment, prin zonă trecerea o angajată a Inspectoratului de Poliție Județean. Femeia a coborât din mașină și și-a ajutat colegul să-l imobilizeze pe pieton. Într-un final, acesta a fost încătușat și dus la audieri.

„Anchetatorii ieșeni au susținut că Petrică Bîrsan a fost reținut în urma audierilor. „Suspectul a fost reținut vreme de 24 de ore, pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj”, a afirmat atunci Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Potrivit acestuia, cei doi agenți au ajuns la spital, iar medicii au concluzionat că angajatul Poliției Rutiere are nevoie de 42 – 45 de zile de îngrijiri medicale, în urma loviturii puternice cu pumnul primită de la pieton”, potrivit „BZI”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI