Proces inedit la Iași. Ce s-a întâmplat după ce un bărbat a cerut despăgubiri după ce iapa lui a fost agresată de calul vecinilor

Proces inedit la Iași. Ce s-a întâmplat după ce un bărbat a cerut despăgubiri după ce iapa lui a fost agresată de calul vecinilor
Un bărbat a cerut despăgubiri după ce iapa sa a fost agresată de calul vecinilor

Judecătorii ieșeni s-au întâlnit cu un proces mai neobișnuit. Un bărbat a cerut despăgubiri după ce iapa lui a fost agresată de calul vecinilor. Judecătorii cu siguranță nu s-au gândit că vor avea vreodată de a face cu un asemenea caz.

Despăgubiri după ce iapa a fost agresată

Un bărbat din Iași a cerut despăgubiri după ce iapa sa a fost agresată de calul vecinilor. Cu toate că poate sună ciudat, dar și amuzant, judecătorii ieșeni i-au dat dreptate bărbatului. Astfel, proprietarii calului ce a agresat iapa au de plătit suma de 600 de lei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Ionel Ajităriței în contradictoriu cu Ioan Bodron și Gabriela Jorovăț Bodron. Totul s-a întâmplat în comuna Probota din județul Iași.

„Instanța admite cererea formulată de reclamantul Ionel Ajităriței în contradictoriu cu pârâții Gabriela Jorovâț-Bodron și Ioan Bodron, având ca obiect răspundere civilă delictuală. Obligă pârâții, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 600 de lei, reprezentând contravaloarea despăgubirilor civile, precum și la plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 567 de lei”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De precizat este faptul că decizia nu este definitivă. Proprietarii calului pot contesta decizia judecătorilor.

Ieșeanul a făcut plângere la poliție

Potrivit „BZI” procesul intentat de bărbat celor doi vecini a început pe 28 iulie 2020. Reclamantul a solicitat ca cei doi să fie obligați la plate sumei de 600 de lei. Suma reprezintă contravaloarea despăgubirilor produse iepei sale de către calul vecinilor pârâți.

De asemenea, ieșeanul a mai spus că a făcut și o plângere la Poliție. În primă fază, vecinii au recunoscut că este vina lor, însă apoi s-au răzgândit. Până la urmă, au spus că nu este calul lor, ci al băiatului lor. Vecinii au fost citați, însă nu s-au prezentat în fața judecătorilor pentru a da explicații.

Mai mult, aceștia nu au depus nici întâmpinare la dosar. Pe de cealaltă parte, martorii chemați de Ionel Ajităriței au fost de partea bărbatului. Aceștia au precizat că armăsarul respectiv este de cele mai multe ori agresiv. Scapă din pripon și le creează probleme celorlalți proprietari de cai.

Ionel Ajităriței a mai relatat că, în aceeași seară, soția sa a mers pentru a muta și adăpa iapă. Aceasta urma să înnopteze în alt loc.

„În momentul în care a ajuns la iapa noastră, soția mea a observat că armăsarul pârâților avea priponul rupt și încolăcit de priponul calului nostru. Iapa avea urme de agresiune de la armăsarul pârâților. Am mers la medicul veterinar, care s-a prezentat la fața locului și a văzut cele care s-au petrecut. Ulterior, acesta a prescris un tratament pentru vindecarea calului reclamantului, în cuantum de 600 de lei. Până în momentul introducerii acțiunii, iapa noastră nu era vindecată complet”, a adăugat Ionel Ajităriței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI