Scene halucinante în Constanța. Tânărul acesta a fost huiduit de protestatari după ce le-a transmis un mesaj VIDEO

Scene halucinante în Constanța. Tânărul acesta a fost huiduit de protestatari după ce le-a transmis un mesaj VIDEO
Tânărul acesta a fost huiduit de protestatari după ce le-a transmis un mesaj

Sute de persoane au protestat în fața Prefecturii Constanța împotriva noilor restricții impuse de Guvern. Manifestarea constănțenilor a fost inițiată online, pe o pagină de socializare. Ea nu avea aprobările legale necesare, așa că a fost nevoie de intervenția jandarmilor. Cei ce au venit la protest au scandat împotriva guvernului. De asemenea, au cerut și deschiderea sectorului HoReCa.

Sute de persoane la protestul din Constanța

La manifestare au fost prezenți și Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Constanța. Aceștia au avut grijă ca măsurile preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic să fie respectate, dar și măsurile e ordine publică. Mai mult, au spus ca organizatorii protestelor din fața Prefecturii Constanța vor fi sancționați dur pentru încălcarea legii. Protestele inițializate online nu au avut aprobările legale necesare. În prima de zi manifestații, suma totală a amenzilor a fost de 50.000 de lei. În a doua zi s-au dat peste 150 de amenzi, în valoare de 80.000 de lei.

„Principalul nostru obiectiv este cel preventiv, urmărind să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane. Precizăm că prima condiție legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spațiul public este aceea de a o declara în prealabil. Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane. Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contravențional”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

Un tânăr a criticat protestatarii, după ce tatăl său a murit de COVID-19

Un tânăr din Constanța a fost huiduit de protestatari. Tatăl acestuia a murit în urma cu două zile din cauza virusului, iar acesta a ieșit la balcon pentru a îi critica pe oamenii adunați la manifestare. Acesta i-a îndemnat pe cei prezenți să meargă la spital, în secțiile speciale, pentru a vedea situația de acolo.

„De ce protestaţi? Să intraţi la secţie, la AT, la Boli Infecţioase (n.r. Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa), să vedeţi ce înseamnă acolo oameni cu COVID. Nu mai protestaţi aşa! E război! Nu vă daţi voi seama!

A murit tata acum două zile de COVID. Acum două zile a murit tata de COVID şi voi protestaţi? Să vă fie ruşine! Oamenii ăia, la Infecţioase acolo, se luptă pentru voi şi voi? Sunteţi nişte idioţi! Să n-ajungeţi acolo!”, a strigat tânărul de la geam către protestatari.

În acel moment, tânărul a fost tras de o femeie în casă pentru a evita orice scandal. În jur de 200 de oameni protestează pe străzile din Constanța, pentru a treia zi la rând.