Scapă Elena Udrea și Ioana Băsescu de închisoare?! Cum pot beneficia de noua lege

Scapă Elena Udrea și Ioana Băsescu de închisoare?! Cum pot beneficia de noua lege
Scapa Elena Udrea si Ioana Basescu de inchisoare

Veste uriașă pentru Elena Udrea și fiica cea mare a lui Traian Băsescu. Fostul ministru al Turismului și Ioana Băsescu ar putea scăpa de închisoare. Cum este posibil așa ceva și cum pot beneficia de noua lege. 

Scapă Elena Udrea și Ioana Băsescu de închisoare?!

Potrivit celor de la G4Media, Ioana Băsescu și Elena Udrea s-ar putea număra printre beneficiarii deciziei CCR care nu mai permite DNA să ancheteze alte infracţiuni înafară de cele de corupție în dosare disjunse.

Autoritățile se referă la cazul fostei blonde de la Cotroceni și Ioanei Băsescu, mai precis acuzațiile de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani. Fostul iubit italian al Ioanei Băsescu a fost cel care le-a denunțat pe Elena Udrea și fiica fostului președinte al României la Direcția Națională Anticorupție în cadrul unui dosar disjuns de evaziune fiscală și spălare de bani.

Traian Băsescu a răbufnit, în direct, la televizor. Fostul lider de stat al Româniai i-a luat apărarea fiicei sale acum câteva zile, în direct, la Realitatea Plus, cu o zi înainte de decizia CCR privind dosarele disjunse din 6 aprilie 2021:

„Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni!”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Care este legea care o salvează pe Ioana Băsescu

Conform legii, presupusa instigare la spălare de bani ar putea fi invalidă în cazul noii decizii CCR privind dosarele disjunse. Sursele judiciare spun că fiica cea mai mare a lui Traian Băsescu ar putea primi doar o pedeapsă cu suspendare, dacă va rămâne doar cu acuzațiile privind instigarea la delapidare și spălare de bani a lui Silviu Wagner, unde prejudiciul adus este unul mic.

„Decizia CCR privind dosarele disjunse este pentru viitor. Însă şi deciziile CCR privind probele culese de DNA cu SRI în baza protocoalelor erau tot pentru viitor, şi, cu toatea acestea, instanţele au anulat probele. În cazul unor inculpaţi cu greutate, instanţele au anulat probele, deşi decizia CCR era pentru viitor. În cazul unor inculpaţi mai modeşti şi fără avocaţi scumpi, instanţele nu au anulat probele culese cu SRI întrucât au concluzionat că deciziile CCR sunt pentru viitor.

Dacă Ioana Băsescu rămâne fără acuzația de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani, ci doar cu acuzațiile de instigare a lui Silviu Wagner (fostul director Oil Terminal – n.r.) la delapidare și spălare de bani, unde prejudiciul e mic (119.000 de lei – n.r.), ea ar putea scăpa doar cu o pedeapsă cu suspendare”, au declarat surse judiciare, exclusiv pentru G4media.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI