Scapă de sughiț cu aceste trucuri utile. Ce trebuie să mănânci imediat ce apare

de: Anca Lupescu
23 02. 2022

Aproape toată lumea a avut sughițuri la un moment dat sau altul. Deși sughițul dispare de obicei de la sine în câteva minute, poate fi enervant și poate interfera cu mâncatul și vorbitul. Oamenii au inventat o listă nesfârșită de trucuri pentru a scăpa de sughiț, de la a respira într-o pungă de hârtie până la a mânca o lingură de zahăr. Dar care sunt remediile care funcționează cu adevărat?

Tehnici de respirație și de postură

Uneori, o simplă schimbare a respirației sau a posturii vă poate relaxa diafragma.

Practicați respirația măsurată. Inspirați până la cinci și expirați până la cinci.

Țineți-vă respirația. Inspirați o gură mare de aer și țineți-o timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde, apoi expirați încet. Repetați după cum este necesar.

Așezați-vă într-un loc confortabil. Aduceți-vă genunchii la piept și țineți-i acolo timp de două minute.

Aplecați-vă în față pentru a vă comprima pieptul, ceea ce pune presiune pe diafragmă.

Punctele de presiune sunt zone ale corpului  care sunt deosebit de sensibile la presiune. Aplicarea unei presiuni asupra acestor puncte cu mâinile poate ajuta la relaxarea diafragmei sau la stimularea nervilor vag sau frenic.

Trageți de limbă. Tragerea de limbă stimulează nervii și mușchii din gât. Prindeți vârful limbii și trageți-o ușor în față o dată sau de două ori.

Apăsați pe diafragmă. Diafragma vă separă abdomenul de plămâni. Folosiți mâna pentru a aplica presiune în zona aflată chiar sub capătul sternului.

Strângeți nasul în timp ce înghițiți apă.

Strângeți-vă palma. Folosiți degetul mare pentru a aplica presiune pe palma celeilalte mâini.

Lucruri pe care să le mâncați sau să le beți

Mâncatul anumitor lucruri sau schimbarea modului în care beți poate ajuta, de asemenea, la stimularea nervilor vag sau frenic.

Beți apă cu gheață. Sorbirea lentă a apei reci poate ajuta la stimularea nervului vag.

Beți din partea opusă a paharului. Înclinați paharul sub bărbie pentru a bea din partea opusă.

Beți încet un pahar de apă caldă fără să vă opriți să respirați.

Beți apă printr-o cârpă sau un prosop de hârtie.  Acoperiți un pahar de apă rece cu o cârpă sau un prosop de hârtie și sorbiți prin el.

Sugeți un cub de gheață timp de câteva minute, apoi înghite după ce se micșorează la o dimensiune rezonabilă.

Mâncați niște zahăr. Puneți un vârf de cuțit de zahăr granulat pe limbă și lăsați-l să stea acolo timp de 5 până la 10 secunde, apoi înghițiți.

Sugeți o lămâie. Unii oameni adaugă puțină sare la felia de lămâie. Clătiți-vă gura cu apă pentru a vă proteja dinții de acidul citric.