Scandalul anului în Moldova. O celebră jurnalistă de investigații are un copil cu unul dintre cei mai cunoscuți interlopi

Scandalul anului în Moldova. O celebră jurnalistă de investigații are un copil cu unul dintre cei mai cunoscuți interlopi
O jurnalistă de investigații din Republica Moldova va avea un copil cu un interlop

Scandalul anului în Republica Moldova! O jurnalistă cunoscută a recunoscut că tatăl copilui ei este unul din cei mai controversați interlopi. TV8 a retras emisiunea acesteia în urma celor aflate recent.

Scandal imens în Republica Moldova

Situație incredibilă în Republica Moldova care trezește un scandal fără final. O jurnalistă celebră de investigații are un copil cu unul din cei mai controversați interlopi. Concret, Natalia Morari a dezvăluit relația cu Veaceslav Platon.

Aceasta chiar l-a intervievat în repetate rânduri în emisiunea sa de televiziune. Povestea de iubire cu omul de afaceri fugar a fost una șocantă pentru telespectatori, dar și pentru producătorii show-ului.

Cei mai mulți se așteaptă ca imaginea postului TV respectiv să fie afectată. Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, și Petru Macovei, președintele Asociației Presei Independente, susțin că și viziunea asupra presei din Republica Moldova va fi afectată în egală măsură.

O jurnalistă de investigații are un copil cu un interlop celebru

Informația că cei doi sunt într-o relație a fost făcută publică pe rețelele de socializare chiar de către jurnalista care a admis și că are un copil cu celebrul interlop. Cel din urmă are numele în cel puțin două dosare uriașe de corupție – „furtul miliardului” și „Landromatul rusesc”.

„Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu. Mulți dintre voi știți că eu des numeam TV8 un fel de primul copil al meu.

Înțelegând că prin mine va fi lovit și el, am luat unica decizie corectă și anume să fac o pauză de emisie și să ies temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii, despre ce am anunțat ieri colegii. ”, a scris Natalia Morari pe pagina sa de Facebook.

L-a avut drept invitat în multe dintre emisiuni

Înainte să dezvăluie relația, Morari l-a intervievat de mai multe ori pe Platon în emsiunea sa. Jurnalista și-a depus recent demisia din postul de conducere de la TV8, iar proiectul ei urmează să fie retras de pe post.

Omul de afaceri se află la moment în Londra, acolo unde s-a retras după alegerile din 11 iulie a.c. Amintim că Judecătoria Chișinău a eliberat în luna august un mandat de arestare pe numele lui Platon și a dispus ca acesta să fie dat în urmărire generală.

  • Condamnări interop

Platon a fost condamnat în 14 iunie 2017 la 18 ani de închisoare după ce a obținut aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei prin scheme ilegale. Acesta a fost eliberat și rejudecat, ulterior achitat în dosarul fraudei bancare. Bărbatul mai are un rol important în alte patru dosare care sunt în desfășurare.

  • Perioade dificile pentru jurnalismul de peste Prut

Natalia Morari și TV8 au devenit în timp unul din simbolurile presei independente din Republica Moldova în perioade dificile pentru jurnalismul de peste Prut. „Natalia Morari este probabil cea mai cunoscută jurnalistă din Moldova”, spune Petru Macovei, președintele Asociației Presei Independente din Republica Moldova.

 „Este o lovitură dură pentru post”

„Postul TV8, chiar dacă, conform studiilor de audiență, nu este un post care să aibă o audiență foarte mare, este un post de referință. Informația este prezentată echilibrat, din mai multe puncte de vedere.

TV8 este în top 3 al celor mai respectate televiziuni din Republica Moldova. În momentul în care fața acestei televiziuni e compromisă cu o legătură personală cu un personaj controversat, atunci sigur că asta este o lovitură dură pentru post, dar și pentru jurnalism în general”
Petru Macovei, președintele Asociației Presei Independente din Republica Moldova (Sursa: libertatea.ro)

Morari era cunoscută ca o autoritate în materie de presă. De asemenea, jurnalista era recunoscută și pe plan european, fiind premiată în urmă cu câțiva ani de Forumul Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI