Scandal regal. Ce s-a întâmplat, de fapt, între prințesa Diana și regina Elisabeta. S-a aflat după 30 de ani

Scandal regal. Ce s-a întâmplat, de fapt, între prințesa Diana și regina Elizabeta

Prințesa Diana a îndurat o relație dificilă cu Familia Regală după căsătoria cu Prințul Charles, fiul reginei Elisabeta a II-a, la începutul anilor ’80. Pe ce fronturi s-au purtat, de fapt, disputele?

Ce s-a întâmplat între prințesa Diana și regina Elisabeta

În cartea sa ”Diana – Her True Story” (Diana – Povestea ei adevărată), Morton a recreat un episod important, care a făcut-o pe regină să-și ascută privirea asupra Dianei, în ciuda căsătoriei sale cu fiul Charles. El a notat că relația Dianei cu aceasta a fost ”mai puțin cordială”, adăugând că: „Diana își vede casa din Londra, Clarence House, ca motivul tuturor comentariilor negative despre ea și mama ei”.

„Ea păstrează o distanță neîncrezătoare față de această figură matriarhală, descriind ocaziile sociale găzduite de Regina-mamă ca fiind rigide și exagerat de formale. În același timp, Elisabeta a II-a, predispusă la conflict cu Diana și mama ei, exercită o influență enormă asupra prințului de Wales”.

Morton notează aspru că „este o societate de adorare reciprocă din care Diana este exclusă în mod eficient”, dar subliniază că Prințesa Inimilor s-a bucurat de o relație bună cu fiica reginei, prințesa Margaret. De altfel, Diana a recunoscut că aceasta „i-a oferit cel mai mult ajutor pentru a se adapta în lumea regală”, Morton citând-o pe Diana spunând: „Am adorat-o întotdeauna pe Margo. A fost minunată pentru mine din prima zi”.

Destinul ar fi putut fi altul

A existat o diferență mare de vârstă între Prințesa Diana și Prințul Charles, iar Simone Simmons, o vindecătoare care a lucrat cu Lady Di, a declarat pentru Daily Mail în anul 2019 că aceasta ar fi putut supraviețui: „Dacă l-ar fi părăsit atunci când aveau probleme, apoi s-ar fi căsătorit, cred că astăzi ar fi fost împreună”. „Ei ar fi avut diferențele lor, dar cred că s-ar fi putut întoarce împreună”, a completat aceasta, potrivit express.co.uk. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI