Scandal pe drepturile pentru Liga 1. TVR aduce acuzații grave unui ”cartel de televiziuni”

Scandal pe drepturile pentru Liga 1. TVR aduce acuzații grave unui ”cartel de televiziuni”
Scandal pe drepturile pentru Liga 1

TVR face acuzații grave cu privire la un presupus cartel al televiziunilor care au câștigat drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Reprezentanții postului public de televiziune susțin că nu mai pot televiza partidele din prima ligă din cauza acestui cartel și anunță că vor trimite o adresă către Consiliul Concurenței.

Scandal pe drepturile pentru Liga 1

Au trecut 5 ani de când TVR a difuzat ultimul meci de fotbal din Liga 1, iar de atunci drepturile de televizare au aparținut Look TV, Digi Sport și Telekom Sport, scrie paginademedia.ro. În 2019, drepturile au fost cesionate de Liga Porfesionistă de Fotbal către EAD în schimbul sumei de 28 de milioane de deuro pe sezon, fără TVA. Televiziunile de sport au cumpărat, la rândul lor, meciurile de la EAD.

TVR aduce acuzații grave cu privire la drepturile de televizare pentru Liga 1. Subiectul a fost discutat în Consiliul de Administrație și s-a luat decizia de a sesiza Consilul Concurenței. Reprezentanții postului public de televiziune acuză „cartelizarea unor televiziuni” pentru achiziționarea drepturilor de a transmite la TV meciuri de fotbal.

„În document a fost subliniat faptul că TVR porneşte din start cu şanse minime în fiecare negociere de achiziţie de drepturi TV – drepturile de difuzare ale competiţiilor interne de fotbal, Liga 1, sezoanele 2014 – 2018, de exemplu, fiind achiziţionate deun cartel format din televiziuni comerciale”, se arată în informarea din ședința Consiliului de Administrație.

„Reacția celor de la EAD a venit imediat: Nu cred că i-a împiedicat nimeni pe cei de la TVR să se ducă și să oferteze drepturile pentru Liga I. EAD nu are nicio legătură cu televiziunile comerciale. EAD este o entitate privată, care operează pe piața massmedia, pe piața drepturilor de difuzare, pe piața de publicitate din România. Nu cred că i-a împiedicat nimeni pe cei de la TVR să se ducă și să oferteze drepturile pentru Liga I, direct la Liga Profesionistă de Fotbal, care sunt deținătorii drepturilor”, a declarat Orlando Nicoară, managerul EAD.