Scandal la prezentarea lui Adrian Mutu la Rapid: „Nu sunt pupincurist!”

Scandal la prezentarea lui Adrian Mutu la Rapid: „Nu sunt pupincurist!”
Adrian Mutu a devenit noul antrenor al Rapidului, dar nu va avea viață ușoară cu galeria giuleștenilor

Scandal la prezentarea lui Adrian Mutu la Rapid. Fostul tehnician de la naționala U21 și FCU Craiova este, de miercuri, noul antrenor al echipei giuleștene. Adi Mutu l-a înlocuit pe Mihai Iosif, alături de care feroviarii au promovat în Liga 1, după șase ani de absență. Adrian Mutu a avut parte de o primă conferință de presă „cu scântei”, el fiind deranjat de anumite întrebări și insistențe ale jurnaliștilor prezenți.

Scandal la prezentarea lui Adrian Mutu la Rapid

Scandal la prezentarea lui Adrian Mutu la Rapid. „Briliantul” a preluat banca tehnică a echipei giuleștene, după ce conducerea clubului a decis să-l demită pe antrenorul Mihai Iosif. Fostul mare internațional era liber de contract din luna octombrie, când s-a despărțit de FCU Craiova.

Adrian Mutu a fost prezentat oficial, joi, într-o conferință de presă în care a apărut alături de finanțatorul Victor Angelescu și președintele clubului, Daniel Nicolae. Tehnicianul de 43 de ani a fost deranjat de insistențele unor jurnaliști care l-au întrebat dacă va săruta steagul Rapidului, ținând cont de trecutul său de dinamovist.

„Nu am niciun fel de problemă. Aveți niște întrebări… Pe cuvântul meu de onoare dacă am văzut așa ceva în viața mea. Stau și mă gândesc la diferența dintre conferințele de presă pe care le-am avut și ce întrebări primesc în România. Sunteți incredibili!”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă”

„Nu sunt pupincurist!”

Adrian Mutu a fost iritat în așa măsură de întrebarea pusă de ziariști încât a izbucnit într-o adevărată tiradă la adresa acestora. Antrenorul a subliniat că „nu sunt pupincurist” și că el este deja „al Româniai”, nu al vreunei echipe anume

„Dacă ai vedea-o pe Sharon Stone ai săruta-o? Pui întrebări care nu au niciun sens. Sunt la Rapid și reprezint acest club. Dacă cineva îmi spune să sărut… Adică să pup steagul, că sărutat… Aș face-o fără niciun fel de problemă. Eu reprezint Rapid, fiind antrenorul echipei. Nu sunt pupincurist, nu o fac pentru că vreau să mă pun bine cu suporterii. Cine mă cunoaște știe că nu sunt genul ăsta. Dacă mi se cere, pup steagul. Eu sunt al României, nu sunt al vreunei echipe. Acum reprezint Rapid în acest moment.

Degeaba îmi puneți astfel de întrebări. Nu încerc să mă dau bine pe lângă suporteri. Dacă voi fi apreciat, înseamnă că am construit asta prin rezultate. Nu cer nimic înainte. Pe mine nu mă contestă nimeni. Am vorbit cu șefii galeriei și nu au niciun fel de problemă”, a mai spus Mutu la conferința de presă.

Fanii nu-l vor pe unul dintre secunzii „Briliantului”

Adrian Mutu s-ar putea să aibă mari probleme cu fanii Rapidului, în schimb. Dacă pe „Briliant” l-au mai acceptat, cu jumătate de inimă, ei nu-l acceptă sub nicio formă pe Eduard Stăncioiu, unul dintre secunzii lui Mutu la Rapid, alături de Bogdan Pătrașcu. Stăncioiu, fost portar la Steaua/FCSB, este cunoscut ca un mare susținător al roș-albaștrilor.

„Galeria susține Rapid, nu susține un anume antrenor. Mutu este la început de drum, are nevoie de rezultate. Noi vom susține echipa, dar trebuie să știe că nu mai avem timp de experimente. Trebuie să vină rezultatele. În privința lui Stăncioiu, nu facem niciun compromis. Trebuie să plece. Să își caute de muncă în Ghencea, nu în Giulești. La 16:30 vom fi la antrenament”, a fost mesajul vehement transmis de Liviu Ungureanu, liderul ultrasilor rapidișii, pentru Playsport.

Adrian Mutu va debuta pe banca Rapidului, sâmbătă, de la ora 20.30 contra Academicii Clinceni. Giuleștenii se află pe locul 9 în clasamentul Ligii 1, fără nicio șansă de a mai prinde play-off-ul, după ce au înregistrat 10 meciuri fără victorie.