Apar noi restricții în România?! Anunțul lui Ludovic Orban

Apar noi restricții în România?! Anunțul lui Ludovic Orban
Ce spune premierul Ludovic Orban despre noi restricții

Potrivit premierului Ludovic Orban, Guvernul pregătește hotărârea pentru prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Luni, premierul a spus că nu vrea să ia măsuri care să instituie alte restricții.

Ludovic Orban, noi restricții în România

Ludovic Orban a declarat că, se pregătește hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Totodată, premierul a mai adăugat că, Guvernul vrea ca situația să se îmbunătățească și numărul cazurilor să scadă.

”Știți foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile și se prelungește printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne privește, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricții.

Vrem ca situația să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă și, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat Ludovic Orban după ce a participat în plenul Camerei Deputaților la dezbaterea „Ora prim-ministrului”, potrivit Agerpres.ro.

Ludovic Orban, despre o posibilă carantinare a Capitalei

Fiind întrebat despre o posibilă carantinare a Bucureștiului, Ludovic Orban a explicat: „În ceea ce privește decizia de carantinare a unor mari orașe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină”.

”Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creșterea numărului de cazuri. De altfel, în București a existat o tendință ascendentă, dar o tendință ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a spus Ludovic Orban.

Anunțul făcut de Ludovic Orban
Ludovic Orban a făcut anunțul

Premierul Orban a subliniat că o decizie de carantinare a Capitalei este una care trebuie luată de specialiștii în sănătate publică. Ludovic Orban a fost invitat la dezbaterea ”Ora prim-ministrului din Cameră pe tema proiectului de buget, solicitarea fiind făcută de grupul PSD.

„Este o decizie care se ia de specialiști în sănătate publică, de epidemiologi, de infecţionişti și nu mă hazardez eu să dau o dată”, a precizat premierul.

Situația pandemiei în Capitală în 9 noiembrie 2020

Astăzi, 9 noiembrie, în Capitală s-au înregistrat cele mai multe noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, 889, în scădere cu 394 de cazuri față de ieri, dar și numărul de teste a fost de numai 11.445 – duminica se prelucrează un număr redus de teste. Bucureștiul este urmat de Prahova, Constanța și Timiș, potrivit Libertatea.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI