Scandal la Nădlac și Cenad: sute de mașini blocate în vamă cu români nervoși. Nu înțeleg carantina

Scandal la Nădlac și Cenad: sute de mașini blocate în vamă cu români nervoși. Nu înțeleg carantina

Mii de români au reușit să fugă din Italia înainte de închiderea granițelor, contrar tuturor avertismentelor, doar ca să fie blocați în punctele de trecere a frontierei din România. Din păcate, mulți dintre ei mint în declarații și sunt puși pe scandal.

Deși au fost rugați atât de autoritățile române, cât și de cele italiene, să nu-și părăsească domiciliul din Italia, mii de români au ajuns cu sute de mașini la vama Nădlac și la vama Cenad. Partea absolut șocantă ține de faptul că mulți dintre ei refuză să intre în carantină, iar alții au mințit în acte. Deși aveau numere de Italia la mașină, au spus că vin din Germania.

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți de mai multe ori să apeleze la forțele de ordine pentru a calma persoanele recalcitrante și pentru a-i forța ținerea lor în carantină. Într-un comunicat al Poliției de Frontieră remise marți seară se explică un astfel de scenariu desfășurat în vama Cenad.

„Astăzi, în jurul orei 16,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-au prezentat la intrarea în ţară 12 cetăţeni români, şase adulţi şi şase minori, care călătoreau în trei autoturisme înmatriculate în Italia. Cu ocazia efectuării formalităţilor, persoanele le-au declarat poliţiştilor de frontieră că vin din localitatea Torino, Italia, şi că doresc să ajungă acasă, în localitatea cărăşeană Bocşa. La controlul sanitar uman, întrucât reprezentantul DSP Timiş le-a adus la cunoştinţă că trebuie să intre în regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, cetăţenii români şi-au modificat declaraţia iniţială, susţinând de această dată că se întorc în ţară din Germania”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră remis, marţi seara, AGERPRES.

nadlac coada

Situația în Nădlac este una și mai gravă. Într-unul dintre cele mai populare puncte de trecere a frontierei, peste 20 de oameni au vrut să se ia la bătaie cu polițiștii, decât să intre în carantină, pentru că veneau din Italia. A fost necesară intervenția poliției. Marți seară, la aproximativ 23:30, aproximativ 80 de persoane erau cazate în spațiile special amenajate. Din păcate, mulți refuză să meargă în carantină.

„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad.

În privința procesului de la vamă, fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici, iar celor care sunt în carantină li se recoltează probe pentru testele de coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI