Când va fi gata, de fapt, linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor. Ministrul Transporturilor, anunț oficial

Când va fi gata, de fapt, linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor. Ministrul Transporturilor, anunț oficial
Linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor se va deschide în curând

Veste bună din partea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, cu privire la termenul de finalizare a Magistralei Drumul Taberei-Eroilor. Vezi când vor fi gata lucrările.

Când va circula metroul pe Magistrala 5?

Testele dinamice pe Magistrala de metrou M5 vor fi efectuate la sfârșitul lunii mai, iar la finele lunii iunie vom putea circula cu metroul din Drumul Taberei, potrivit ultimului anunț al ministrului Transporturilor.

„Pe Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt, în acest moment în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar tot ce înseamnă automatizări au fost achiziționate toate echipamentele. Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje.

Noi estimăm că undeva la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm recepția parțială împreună cu ISU, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcții realizăm recepția obiectivelor. Bineînțeles, parte din echipamente se recepționează și la momentul în care ele sunt montate, iar angajamentul antreprenorilor pe cele trei contracte – structură, finisaje, automatizări – rămâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârșitul lunii iunie“, a transmis Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor, anunț oficial

Totodată șeful de la Transporturi și-a asumat responsabilitatea pentru respectarea termenului de finalitate a lucrărilor, într-o declarație pentru televiziuni.

„Metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători începând cu sfârșitul lunii iunie. Mi-am asumat acest lucru“, a declarat Lucian Bode. „Vă imaginați că rămâne această dată asumată de antreprenori!“, a continuat acesta.

Metroul din Drumul Taberei va circula cu călători la sfârșitul lunii iunie
Metroul din Drumul Taberei va circula cu călători la sfârșitul lunii iunie

Magistrala 5 e compusă din trei secțiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon. Valoarea totală a proiectului este de 3,2 miliarde de lei, iar în ceea ce privește lucrările, ele sunt executate de Asocierea Astaldi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI