Scandal la inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Oana Lovin, scandare vulgară la adresa lui Iohannis

Scandal la inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Oana Lovin, scandare vulgară la adresa lui Iohannis
Scandal la inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Oana Lovin, scandare vulgară la adresa lui Iohannis

Inaugurarea magistralei de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei de astăzi, 15 septembrie, petrecută în prezența lui Klaus Iohannis, nu a fost lipsită de evenimente. Ziua festivă, începută la 12:00, a fost perturbată la zece minute distanță de activista PSD Oana Lovin, care l-a întâmpinat pe șeful statului cu o scandare vulgară. Aceasta a fost luată de jandarmi.

Inaugurare cu scandal. Debutul metroului din Drumul Taberei a fost marcat de scandarea vulgară a Oanei Lovin adresată președintelui Iohannis

Astăzi, călătoria Magistralei M5 din cartierul Drumul Taberei a ajuns la final. M5 Râul Doamnei – Eroilor 2, cu extensia la Valea Ialomiței și depou, este prima magistrală de metrou din București construită de la zero după Revoluție. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că deschiderea traficului cu călători va avea loc marți, de la ora 12:00. Tot atunci, printre alți oficiali, la fața locului au sosit și Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban. La scurt timp și-a făcut apariția și Oana Lovin, care a strigat la portavoce ”m**e Klaus Werner Iohannis”.

Cunoscuta video-chatistă devenită protestatara cu sparanghel pentru libertate față de restricțiile anti-COVID, și-a reluat rolul de troll electoral al unei adunări pline de membri PNL. Aceasta a intrat cu o portavoce în mijlocul evenimentului de inaugurare a magistralei M5 și a strigat necuviincios către șeful statului. Lovin a fost luată de jandarmi. S-a ales doar cu o amendă. După ce a fost sancționată de oamenii legii, a declarat: „Nu regret fapta pentru că-mi apăr țara de trădătorii de neam și țară”.

„Alo, planeta, suntem in 2020, este o activitate legala”

Înainte de această acțiune, activista PSD a intrat cu o portavoce în mijlocul unui eveniment USR-PLUS, organizat în Piața Universității pe 12 septembrie.

„Distrigaz. Distrigaz. Nu ne-ati raspuns la distrigaz. A murit un om, aplaudati! Si doamna Clotilde s-a intors in tara dupa ce s-a spalat dosarul”, le striga aceasta prin portavoce simpatizanților USR.

„Fara securisti! Fara securisti”, continuă protestatara, moment în care oamenii din jur încep să râdă zgomotos și să-i strige „fără penali” Aceasta a continuat să scandeze, cerându-i un răspuns lui Vlad Voiculescu. Cei din USR-PLUS au întrebat-o, la rândul lor, cine îi plătește ei sparanghelul. Aceasta a continuat sa strige „Distrigaz”, ignorând-i apelurile la calm ale eurodeputatului Ramona Strugariu. În final, a rezultat o cacofonie între strigătele celor din USR, ”fără penali”, și cele ale ei, ”Distrigaz”.