14 nov. 2023 | 08:50

Scandal într-o școală din Cluj. O profesoară va primi 30.000 de lei după ce a fost făcută de râs pe internet

News
Scandal într-o școală din Cluj. O profesoară va primi 30.000 de lei după ce a fost făcută de râs pe internet
Scandal într-o școală din Cluj. O profesoară va primi 30.000 de lei după ce a fost făcută de râs pe internet

Scandal de proporții intr-o școală, după ce o profesoară a câștigat un proces important. După ce a fost batjocorită de elevi, autoritățile au decis să îi dea dreptate și au stabilit că trebuie să primească despăgubiri de la părinții acestora în valoare de 30.000 de euro.

Elevii și-au făcut de râs profesoara

În anul 2018, o profesoară de matematică a fost umilită de elevii cărora le preda la școală. Pe un grup de WhatsApp, chiar în ultima zi a vacanței de vară, un elev a editat o fotografie cu aceasta, astfel încât să semene cu un animal, de unde a început întreaga situație dificilă.

În luna decembrie a aceluiași an, elevul a mai trimis încă o astfel de imagine, după care un alt coleg a creat un cont de Facebook cu numele profesoarei și a folosit pozele postate de colegul său, una la profil și alta la copertă.

Făptașul le-a cerut colegilor să accepte cererea de prietenie, spunându-le acestora că el a făcut profilul. Cadrul didactic a aflat de aceste glume nesărate și a luat imediat măsuri, pentru că nu putea accepta ideea că elevii râd de ea.

Astfel, a depus plângere, pe motiv că i-a fost afectată viața privată, precum și demnitatea, dreptul la imagine și autoritatea sa profesională.

Profesoara umilită de elevi, despăgubită

La proces au fost chemați părinții elevilor, pentru că aceștia aveau sub vârsta sub 14 ani atunci când au săvârșit faptele. Astfel, Părinții lui Raul au declarat că fiul lor a făcut o glumă, postând pe Whatsapp după orele de curs și nu în timpul acestora.

Vezi și: Carmen Iohannis, umilită de elevi. Cum este, de fapt, ca profesoară soția președintelui

Părinții au spus că și el a fost afectat de situația provocată, având în vedere că acest lucru l-a determinat să se transfere la o altă școală. În paralel, părinții lui Cosmin au precizat că acesta nu folosește Whatsapp, dar au admis că a creat un cont de Facebook, însă l-a șters în decursul unei zile.

Cadrul didactic a cerut atunci daune morale în valoare de 50.000 de lei pentru rușinea pe care a îndurat-o din cauza elevilor săi. Judecătorii au stabilit, însă, că profesoara de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca va primi despăgubire 30.000 de lei.

Profesoara care a lăsat elevii corigenți înainte de examen continuă să predea

O profesoară de matematică de la Liceul Teoretic Azuga (LTA) a fost denunțată de mai mulți elevi pentru că i-ar fi lăsat corigenți intenționat, chiar către sfârșitul anului școlar, în ciuda notelor bune obținute la începutul anului. Din acest motiv, că elevii respectivi nu au avut posibilitatea să participe la Evaluarea Națională a clasei a VIII-a (EN VIII 2023).

Te-ar putea interesa și: Din ce mai face bani Carmen Iohannis pe lângă meseria de profesoară. Afacerea în care este implicată soția președintelui României

La începutul lunii iulie, două anchete au fost demarate în legătură cu acest caz din Azuga, conform informațiilor prezentate de Edupedu.ro. În urma semnalării cazului de către Edupedu.ro, consiliul de administrație al școlii a decis să ia măsuri împotriva profesoarei Cristiana Dumitrescu, optând pentru rezilierea contractului său de muncă.

La momentul respectiv, directoarea liceului din Azuga a refuzat să ofere comentarii, însă a confirmat că s-a procedat la rezilierea contractului de muncă al profesoarei de matematică, menționând că aceasta are posibilitatea să depună o contestație. Contestația a fost depusă, iar femeia a revenit la catedră.

Nu mai predă la școala unde a primit acuzațiile, dar este profesoară într-o altă unitate de învățământ. Nu a fost suspendată din activitate, ci doar a fost mutată la o altă școală, în timp ce contractul de muncă a rămas activ. Un alt profesor detașat a venit în locul ei, între timp.

„Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga”, a spus reprezentantul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Capital.ro
Sirop din flori de soc, rețetă pentru iarnă. Așa te poți bucura de băutura copilăriei și în sezonul rece
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro