Carmen Iohannis, umilită de elevi. Cum este, de fapt, ca profesoară soția președintelui

Carmen Iohannis, umilită de elevi. Cum este, de fapt, ca profesoară soția președintelui
Carmen Iohannis, umilită de elevi. Cum este, de fapt, ca profesoară soția președintelui

Carmen Iohannis a devenit, în 2014, după ce soțul ei, Klaus Iohannis, a câștigat alegerile prezidențiale, Prima Doamnă a României, însă, cu toate acestea, nu a renunțat la jobul de profesoară. Mulți s-au așteptat ca aceasta să renunțe la postul deținut la Sibiu, mai ales că situația financiară a cuplului este una prosperă. În urmă cu câțiva ani, profesoara Carmen Iohannis era dur criticată de elevi. Ce spuneau aceștia despre prestația ei, aflați în rândurile de mai jos.

Carmen Iohannis, criticată de foști elevi

Elevi nemulțumiți de prestația profesorilor au fost, sunt și vor fi întotdeauna. De critică nu scapă nici doamna Carmen Iohannis, soția președintelui României, care este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Așadar, potrivit site-ului calificative.ro, unde elevii le pot oferi note profesorilor și își pot exprima părerea despre aceștia, soția lui Klaus Iohannis a primit și critici.

În anul 2005, de exemplu, un elev de-al dânsei de la vremea aceea, i-a dat profesoarei de engleză calificativul 3 din 5, cât este maxim, motivând sec că „asta este părerea mea“.

În urmă cu un an, un altul, puțin mai dur, a comentat că doamna Iohannis „nu are pedagogie“. Însă, în afară de aceste două păreri, nu tocmai frumoase, soția președintelui este mereu lăudată de actuali și foști elevi de-ai săi, care spun că este o profesoară dedicată.

Motivul pentru care nu renuță la job-ul de profesoară

Cu toate că mulți s-ar fi așteptat ca Prima Doamnă să renunțe la postul din Sibiu și să se dedice în totalitate soțului ei, care este la cel de-al doilea mandat de președinte al României, Carmen Iohannis continuă ca profesoară.

În comparație cu salariul soțului ei, Carmen are un venit foarte mic (2.800 de lei/lună), însă adevăratul motiv pentru care aceasta nu a părăsit catedra este faptul că iubește ceea ce face.

„În timpul facultăţii am cunoscut-o şi pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani“, a povestit șeful statului.