Scandal înainte de vot! Ce se întâmplă, acum, în Parlament, cu guvernul Orban

Ce se întâmplă cu guvernul Orban?

Momente de cumpănă pentru guvernul Orban. Deși nu este de mult timp la putere, clipele grele pentru noul guvern al României  se arată deja. Iată ce se întâmplă înainte de vot, în Parlament!

Ce se întâmplă acum cu guvernul Orban?

Ludovic Orban face primele declarații despre situația fără precedent din Parlament. Acesta a declarat faptul că bugetul trebuie rectificat prin OUG și nu numai. De asemenea, a atins subiecte precum comunicarea dintre instituții, despre modificările ce vor urma și despre oamenii competenți care au fost umiliți și au trebuit să-și părăsească locul de muncă.

„Nu-mi aduc aminte ca în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva. Vă felicit! Tot ceea ce am discutat va rămâne bătut în cui. Respectul nostr față de minorități va fi tot timpul. Venim după o moțiune de cenzură și trebuie să începem un drum nou al construcției, al dialogului între instituțional și stat pe termen lung. Acest guvern este cu siguranță un guvern demnitar. Durata maximă a acestui guvern este de un an de zile. Ceea ce am inclus în programul deuvernare pleacă de la această constrângere. Avem de luat măsuri urgente. Oamenii își pun în pericol viața, sănătatea. Situația în care ne găsim ne poate aduce în situația unui deznodământ pe care nu-l vrea nimeni în țară. România a rămas ultima țară care sp nominalizeze comisarul european”
Ludovic Orban

Ce se întâmplă acum în Parlament? Care va fi soarta guvernului Orban?
Ce se întâmplă acum în Parlament? Care va fi soarta guvernului Orban?

E cvorum la ședința crucială

Un număr de nu mai puțin de 235 de parlamentari participă acum la ședința plenului reunit la Parlament pentru votul de învestitură a guvernului actual de la putere, ceea ce înseamnă că este cvorum. O prioritate este adoptarea măsurilor pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene. Riscăm să pierdem 600 de milioane de euro în acest an, iar anul viitor 3,2 miliarde de euro, mai ales din cauza că pe POIM nu s-a semnat aproape niciun contract din marile proiecte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI