Scandal în trupa Holograf, la 44 de ani de la înființare? Ce spune un membru al trupei despre Dan Bittman: “Orgoliul şi prostia creează mereu monştri” EXCLUSIV

Scandal în trupa Holograf, la 44 de ani de la înființare? Ce spune un membru al trupei despre Dan Bittman: “Orgoliul şi prostia creează mereu monştri” EXCLUSIV
Scandal în trupa Holograf, la 44 de ani de la înființare? Ce spune un membru al trupei despre Dan Bittman: “Orgoliul şi prostia creează mereu monştri” EXCLUSIV

Decanul de vârstă al trupei Holograf, Tino Furtună, care e și clăparul formaţiei, a împlinit 66 de ani. La ceas aniversar, artistul ne-a povestit despre trupa înființată în 1977, care i-a adus celebritatea, dar și despre relația instrumentiștilor cu solistul Dan Bittman

”Orgoliul şi prostia creează mereu monştri, mai mici sau mai mari, care au darul de a strica prietenia”

Toni Furtună ține la prietenia cu ai săi colegi, alături de care a cunoscut celebritatea: “Orgoliul şi prostia creează mereu monştri, mai mici sau mai mari, care au darul de a strica prietenia.
Se întâmplă mai peste tot şi nici noi nu am fost scutiţi de anumite ispite. Dar, ceea ce a fost diferit în trupa noastră e faptul că în afara laturei compozistice, a profesiunii de credinţă faţă de muzică, noi am avut şi avem până astăzi un atuu inegalabil: am fost, am rămas, suntem prieteni. Iar asta a contat enorm!”, îşi începe Tino Furtună dezvăluirile despre trupa din care face parte, în exclusivitate pentru Impact.ro.

“Eu, Edi Petroşel şi Dan Bittman suntem ingineri, de profesie”.

Toni Furtună reaminteşte micul amănunt că actuala componenţă a trupei e formată în majoritate din ingineri:

“Eu, Edi Petroşel şi Dan Bittman suntem ingineri, de profesie. Edi Petroşel, spre exemplu, a terminat cu media peste zece. Şi asta fiindcă, în acele vremuri apuse, se dădeau şi 50 de sutimi pentru activitatea prestată în domeniul cultural.

Eu am fost ceva mai modest, am terminat cu 8,66. Dan a terminat şi el Construcţii hidrotehnice, iar Mugurel Vrabete vine din tagma arhitecţilor. Şi Mihai Pocorschi, alături de care am debutat, e tot inginer!”, a spus el.

”Suntem rezistenți la frecare!”

Tino Furtună spune că a avut timpul necesar să-şi observe colegii şi că principala lor calitate e “rezistenţa la frecare”, ca să rămână în alfabetul meseriei sale de bază.

“Nu ştiu cu exactitate cât vom mai cânta. Dar pot să vă spun că o vom face atâta vreme cât vom mai avea inspiraţie şi cât demersul nostru, optimisto-plângăcios, va găsi încă ecou! În plus, cred că-ţi mai trebuie ceva pe lângă talent. Şi un pic de noroc! Iar noi l-am avut!”, adaugă Tino Furtună.

El e de acord cu cei care vorbesc despre solistul trupei, Dan Bittman, ca despre polul principal de magnetism: “Dan Bittman e icoana vie a iubirii. Da, da! Pentru multe românce, aşa este. Şi povestea din jurul lui s-a întrepătruns cu povestea din jurul trupei, de nu mai ştim azi care pe care a influenţat mai mult”.

Tino Furtună recunoaşte că “s-au întâmplat şi accidente”, dar toate au fost rezolvate în interiorul trupei, fără prea mult scandal.

“Am avut mereu cu noi o anume inspiraţie. Şi chiar vorbe de duh, fără falsă modestie. Spre exemplu, celebra replică din pelicula , pe care o ştie toată lumea azi.

Cea în care apare întrebarea , urmat de răspunsul rămas celebru până azi, . Ei bine, să ne auziţi pe noi folosind între noi sau cu prieteni apropiaţi aceste replici. Sau . Vă jur că e altceva!”, conchide Tino Furtună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI