Scandal în Italia: Carabinierii și Armata se îmbracă în uniforme „made in Romania”. Cum vine moda de la Fălticeni

Scandal în Italia: Carabinierii și Armata se îmbracă în uniforme „made in Romania”. Cum vine moda de la Fălticeni

Presa din Italia dezbate pe toate fețele dezvăluirile prezentate luni seară de postul de televiziune național Rai 3.

Jurnaliștii au scos la iveală că bună parte din uniformele aflate în dotarea Armatei italiene şi Carabinierilor sunt fabricate în România.

Ancheta difuzată în emisiunea „Report”, la o oră de maximă audiență, arată că acestea sunt confecționate la Fălticeni şi la Târgu Trotuş, judeţul Bacău.

Jurnaliştii italieni au prezentat și firmele care participă la licitații și  cât câştigă din contractele cu statul italian.

Ministrul de interne, Matteo Salvini, de la care jurnaliștii așteptau explicații, a anunțat pe Instagram, că, la ora difuzării emisiunii, se uită la emisiunea BigBrother.

„După o zi complicată, îmi dedic câteva momente de relax.” Matteo Salvini

Italia: Ministrul de Interne a trecut de la „made in Italy” la „made in Romania”

Scandalul a provocat polemici în lanț și a adus un val de critici la adresa lui Matteo Salvini, ministrul de Interne.

La întrebările jurnaliștilor legate de uniformele produse în România, ministrul de Interne a dat vina pe Uniunea Europeană. A precizat că „de vină sunt licitaţiile” şi regulile comunitare pe care le-ar vrea schimbate.

Matteo Salvini este un politician care a susținut cu vehemență produsele „made in Italy”.

Este cunoscut și pentru faptul că se prezintă la evenimente publice îmbrăcat în uniforme ale forţelor de ordine, notează Hotnews.

Mișcarea Cinci Stele în 2017: „Italia a importat din România 40% dintre infractori”

Matteo Salvini era cunoscut ca „românofob” și că în timpul campaniilor electorale anunța că va goni cerșetorii români din Peninsulă. Tonul său s-a mai schimbat odată ajuns la guvernare.

Dar afirmațiile sale și ale partidului din care face parte rămân, observă comentatorii italieni după izbucnirea scandalului.

Luigi Di Maio, ministru al Muncii, vicepremier al Guvernului Italiei, lider politic al Mișcării Cinci Stele – din care face parte și Salvini, declara în 2017:

„Italia a importat din România 40% dintre infractorii lor. Între timp, România importă din Italia companiile şi capitalurile noastre”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI