Scandal imens în Germania cu românii culegători de sparanghel. Amenințări, revolte și plecări în masă

Scandal imens în Germania cu românii culegători de sparanghel. Amenințări, revolte și plecări în masă

Românii care lucrează la fermă de sparanghel și căpșuni din Germania s-au revoltat, fiind nemulțumiți de regulile angajatorului. Aceștia s-au luat apoi la ceartă între ei. Mai mult decât atât, totul a degenerat, iar muncitorii au început să se amenințe unii pe ceilalți.

Scandal imens în Germania cu românii culegători de sparanghel. Amenințări, revolte și plecări în masă

Potrivit Frankfurter Allgemeine, citată de Digi24.ro, ferma, care este situată în apropiere de localitatea Darmstadt, condusă de Anja Hamm împreună cu soțul și unchiul ei, trece printr-o situație cu adevărat grea, situație generată de muncitorii sezonieri români.

Nemulțumiți fiind că unii au refuzat să participe la revoltă, românii au început să se certe între ei.

De la ce a pornit scandalul

„Cei care nu au luat parte la revoltă, au fost amenințați de colegi: Când te întorci acasă, îți vei găsi familia din România într-un scaun cu rotile”, a povestit proprietara fermei.

Revolta a izbucnit, de fapt, după ce o altă fermă din Turingia i-a ademenit pe români cu salarii mai mari, iar în a doua zi după scandal, un autobuz al acestei ferme a apărut în curte, iar opt dintre muncitorii sezonieri români s-au urcat în el și au plecat.

„Pe de o parte, mă bucur că au dispărut problemele din curtea mea. Dar fiecare om care muncea era important”, a mai spus Anja Hamm.

În anii precedenți, fermierii obișnuiau să angajeze aproximativ 100 de lucrători sezonieri din Europa de Est, cei mai mulți din România, dar anul acesta sezonul de recoltare a început cu muncitori germani, care însă nu știau nici măcar să folosească uneltele, astfel că lucrurile nu au decurs bine.

Menționăm că din cauza lipsei forței de muncă, fermierii din Germania se ”bat” pe muncitorii români, oferindu-șe salarii mai mari, în condițiile în care sparanhelul rămâne tot pe câmp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI