Satul în care comunismul supraviețuiește de 100 de ani. Cum arată această localitate uluitoare locuită de francezi

Satul în care comunismul supraviețuiește de 100 de ani. Cum arată această localitate uluitoare locuită de francezi
Le Martinet, un sat comunist francez

Utopia comunismului a prins în anii de după Cel de-al Doilea Război Mondial. În același timp, liderii noii orânduiri comuniste s-au impus cu forța și cu ideologia neo-marxistă. Astăzi, generațiile tinere nu concep un altfel de sistem, decât cel democratic. Dar de 100 de ani, într-un sat din Franța comuniștii sunt încă la putere. Localitatea Le Martinet, de mai bine de 100 de ani, este sub conducerea comuniștilor, și toți localnicii trăiesc foarte bine.

Le Martinet, un sat comunist francez

Partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen a câștigat teren aproape peste tot în regiunea Cévennes, Franța. Dar nu în satul Le Martinet. Acest sat se află sub stăpânirea comunistă de 100 de ani. Localitatea se află în sudul Franței și, de mai bine de  100 de ani, comuniștii sunt permanent la conducerea acestei localități.

Conform reporterilor DW, actualul primar, Michel Mercier, a fost ales pentru un nou mandat cu aproape 93%. Mercier este reprezentantul Partidului Comunist Francez, și se pare că este și cel mai de succes primar francez. Localitatea pe care o conduce este singura rămasă în Europa unde comuniștii sunt activi. Ca turist, dacă ajungi în satul Le Martinet, vei găsi totul predominat de culoarea roșie. De la felinarele stradale și până la indicatoarele de circulație și cutiile poștale, toate sunt de culoare roșie.

„În Le Martinet promovăm valorile comuniștilor francezi care au luptat împotriva naziștilor și au fost executați”, explică edilul localității Le Martinet, Michel Mercier.

Istoria acestei zone spune că Le Martinet a fost fondat de minerii aflați în sudul Franței, și că majoritatea acestora erau comuniști convinși, mulți dintre ei luptând în perioada Celui De-al Doilea Război Mondial împotriva naziștilor. Ca o comparație, localitatea Le Martinet se aseamănă cu orașele din Valea Jiului, predominate de mineri.

Localitatea a rămas fără mine. Primarul nu cedează fără luptă

După o lungă perioadă, autoritățile franceze decid închiderea minelor de aici. La fel ca în cazul localităților din Valea Jiului, și în Le Martinet a scăzut populația din aceste considerente. Cu toate astea, primarul Michel Mercier a reușit să țină lucrurile, cât de cât în frâu.

În afară de lipsa forței de muncă, ideologia de extremă dreapta, venită odată cu partidul condus de Marine Le Pen, este o altă mare problemă. Primarul localității spune că cei tineri rămași aici, dar și cei din apropiere, sunt din ce în ce mai tentați de aceste noi ideologii politice. În Le Martinet sunt încă păstrate toate numele și semnele comunismului, mai spune primarul, care nu renunță la aceste idei pentru nimic în lume.

„Extrema dreaptă promovează idei simpliste. Reprezentanții săi spun adesea că imigranții ne iau locurile de muncă. E greșit. Și în plus, nu-ți poți baza politicile pe rasism, e inacceptabil.

Umanitatea este principiul nostru călăuzitor în crearea unei viziuni despre societate. Iar plasarea oamenilor pe primul loc este, de asemenea, una dintre valorile partidului nostru. Simțim că umanitatea este fundamentul unei societăți mai drepte, mai solidare”, afirmă Michel Mercier.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI