21 iun. 2020 | 13:28

Satul fantomă care iese din ape. Ce s-a întâmplat acolo în 1994

Monden
Satul fantomă care iese din ape. Ce s-a întâmplat acolo în 1994
Satul fantomă care iese din ape. Ce s-a întâmplat acolo în 1994. Sursa foto: skynews.ro

În Italia există un sat întreg care a fost inundat. Satul Fabbriche di Careggine, din provincia Lucca în Toscana a fost inundat intenționat în anul 1946. Autoritățile au decis inundarea localități pentru a putea construi un dig hidroelectric și lacul artificial Vagli. Satul a fost văzut ultima dată în anul 1994, moment când lacul de acumulare a fost ultima oară golit.

Un sat fantomă iese din ape. Ce s-a întâmplat acolo în 1994

Satul Fabbriche di Careggine, din provincia Lucca în Toscana, Italia, a fost inundat de autorități inteționat, pentru a se putea construi un dig hidroelectric și un lac artificail, denumit Vagli.

Astfel, locuitorii localității au fost mutați într-un alt orășel în apropiere de lac, Vagli di Sotto. Chiar dacă a fost inundat cu 34 de milioane de metri cubi de apă, structurile orașului au rămas intacte intacte pe sub apă. Casele de piatră, un pod, un cimitir, precum și biserica San Teodoro sunt în picioare și pot fi văzute atunci când lacul de acumulare este golit pentru întreținere.

Satul fantomă care iese din ape. Ce s-a întâmplat acolo în 1994

Satul fantomă care iese din ape. Ce s-a întâmplat acolo în 1994

Satul fantomă a putut fi văzut de 4 ori pînă acum

Potrivit oficialilor din turism, ieșirea la suprafață a satului a avut loc de patru ori până acum. Astfel, satul fantomă a putut fi revăzut în 1958, 1974, 1983 și 1994.

Potrivit presei locale, politicienii au încercat de multă vreme să ia măsuri pentru golirea lacului de acumulare și aducerea satului-fantomă la suprafață. Ziarul La Repubblica scria în 2015 că Mario Puglia, fostul primar al noului oraș Vagli di Sotto, unde au fost mutați locuitorii satului fantomă, a cerut ca lacul să fie golit din nou pentru ca turismul să înflorească în această zonă.

Satul ar putea vedea lumina zilei anul viitor

În prezent, însă, există semne că lacul chiar ar putea fi golit curând, pentru singura dată în ultimii 27 de ani. Fiica fostului primar, Lorenza Giorgi, dintr-un oraș alăturat, Ilio Domenico Georgi, spune că lacul ar putea fi văzut din nou în 2021.

Nu în ultimul rând, politicienii din zonă cred că satul-fantomă, la origini un așezământ construit în perioada Evului Mediu, va revitaliza turismul în zonă. La ultima sa ieșire de sub ape, Fabriche di Carregine, a atras peste un milion de turiști, care au dat năvală să vadă cu ochii lor satul fantomă.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Viața la bloc. Regulile pentru șefii asociațiilor de proprietari cel mai des încălcate
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Capital.ro
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare. Ar putea ieși mai devreme la pensie cu până la 3 ani și jumătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro