Lecțiile oferite de Angela Irimia au emoționat o lume întreagă. Românca sare în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie și înțelege mai bine decât oricine sentimentul neputinței, cunoscând din copilărie neajunsurile. „Sărăcia te învață multe.”
Pentru Angela sunt doar fapte bune, pentru cei pe care-i ajută reprezintă speranța zilei de mâine. Românca din Vaslui gătește zilnic pentru toți vecinii ei bătrâni și singuri din Ceglie Messapica, oraș din sudul Italiei. Aceasta a mutat mesele parcă fără sfârșit tradiționale românești în Italia, în plină stradă. Vecinii sunt atrași de mirosul îmbietor al mâncării preparate de aceasta, se așează la masă și încep să se bucure cu toții de bucate și de companie. Angela i-a surprins cu bunătatea lor pe italienii care susțin că este o persoană extrem de generoasă, iar niciodată nu cere nimic în schimb pentru faptele sale de milioane.
Străduța Mammacara ajunge să fie plină ochi de 10 mese lipite una lângă cealalta la orele 10 ale amiezii. „Toată strada e a mea”, glumește românca. Femeia e plecată în urmă cu 11 ani din România, iar în anii ăștia a lucrat pe oriunde s-a putut. Numele i-a fost predestinat, ajungând rapid un înger pentru cei care se simt singuri. Aceasta are cinci copii, unul cu soțul italian și alți patru dintr-o căsătorie anterioară din România. Angela s-a stabilit în Italia, iar rând pe rând și-a adus copiii aproape și chiar și acum când aceștia au ajuns la casele lor le predă lecții impresionante de empatie, bunătate și iubire față de oamenii care te înconjoară.
„Sunt persoane care nu mai au pe nimeni și eu fac mâncare pentru toți. Aici mă știe lumea de o bună bucătăreasă, vin toți după mirosul de la bucătărie și îmi spun: „Mamma mia, Angela, cosa hai cucinato oggi?” (Mamă, Angela, ce ai gătit azi?) Suntem noi deja mulți, mai sunt bătrânii de pe stradă, e aproape ca la o cantină, ca la un restaurant. Sunt zile în care gătesc și pentru 20 de oameni, pot să fac o pomană. Bucătăria mea e foarte mică, dar se gătește mult și de toate”
Angela Irimia (Sursa: libertatea.ro)
„Sărăcia te învață multe. Am plecat dintr-o familie, o spun fără rușine, săracă. Am învățat de copii să trăim fără părinți, să muncim noi pentru noi”, a mai spus aceasta.