România a început să fie din ce în ce mai vizibilă pentru turiștii străini. Câțiva chiar au hotărât după o serie de vizite să se mute aici și să își petreacă ultimii ani din viață în liniștea peisajelor minunate de la noi. Un nou sat i-a fermecat acum pe oamenii care au mărturisit că nu au mai văzut nicăieri așa ceva. Iată despre ce loc este vorba! Toți românii trebuie să ajungă aici!
Mulți spanioli au fost impresionați de un sat din România. Aceștia au rămas plăcut surprinși să descopere frumusețea din țara noastră și liniștea care se lasă peste un loc aparte care pare desprins din basme.
Jurnaliștii unei publicații de travel din Spania și-au propus să exploreze România într-o călătorie, așa că și-au făcut bagajele și au plecat pe urmele lui Solenoid, renumitul roman lansat în 2015 catalogat drept „una dintre cărțile mari ale lumilor” ce reprezintă „căutarea disperată a unor evadări”.
„Solenoid este cel mai bun portret care s-a făcut vreodată acestei țări care, la rândul ei, îmbină mai bine decât oricine și orice regulile logicii cotidiene cu anarhia imaginației”, menționează jurnaliștii.
Și asta pentru că: „România Solenoidului este un loc cu patru dimensiuni, în care toate regulile de bază sunt modificate, unde empirismul cunoscut de către cei care nu sunt români este inutil”.
Cu toate astea, un sat micuț și îndepărtat a reușit să îi fascineze. Concret, este vorba despre Biertan, județul Sibiu. Aici poți să găsești senzaționala biserică fortificată, principala atracție a Patrimoniului UNESCO în care sunt incluse și alte monumente din Transilvania.
Castelele par a fi fermecate, iar munții din jur le oferă un mister aparte. De asemenea, apusul văzut din aceste locuri i-a încântat pe cei mai mulți care au ales această atracție și pentru excursiile viitoare.
Deși chiar și unii români nu au ajuns vreodată să vadă frumusețile locurilor care există în țara în care locuiesc, spaniolii s-au declarat impresionați de fiecare detaliu sesizat la fața locului.
„Mai degrabă decât să-i observăm noi, simțim că ne observă ei. Acoperișurile cu ferestrele acelea mici, care par să clipească, sunt unele dintre cele mai carismatice imagini ale peisajelor urbane românești…”, mai spun spaniolii. Iar toate acestea îi duc iarăși cu gândul spre romanul lui Cărtărescu: „Cine ne vede și de unde?”.